6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehir caddelerinde ilginç görüntü

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir zamanlar yük taşımada kullanılan ancak günümüzde artık nostalji olarak kalan at arabaları sünnet arabası olarak da kullanılmaya başlandı.

Yaz mevsimi ile birlikte sünnet merasimlerinin arttığı ilçe merkezinde dün sünnet çocuklarını taşıyan süslü bir at arabası arkasında konvoy oluşturan otomobillerle cadde üzerinde ilginç görüntüler oluşturdu. Sünnet çocukları at arabası üzerinde gezi esnasında etrafına gülücükler dağıtmayı da ihmal etmedi.

Sünnet çocukları Ahmet Savran ile Bayram Karadağ ve yakınlarını taşıyan atlı sünnet arabası, Antalya Caddesi üzerinden düğün salonuna doğru seyir halindeyken meraklı vatandaşların şaşkın bakışları arasında yoluna devam etti. Bir çiçekçide balonlarla süslenen at arabası üzerinden fotür şapkası ile kendilerini izleyenleri selamlayan sünnet çocuklarının yakını ise renkli görüntüler oluşturdu.

Almanya'da 15 yıldır işçi olarak çalıştığını belirten gurbetçi İsmail Savran, Dumanlı köyü doğumlu olduğunu belirterek, "Yörük sülalesinden geliyorum. O yüzden kendi yöremize has bir sünnet olsun istedik. İlçemizde artık tarihe karışan bir atlı arabayı kiralayarak sünnet arabası haline dönüştürdük. 5 yaşındaki
oğlum Ahmet Malik ile yeğenim Bayram'ın birlikte gerçekleştirilen sünnet merasimi görenlerin de ilgisini çekti" dedi.

Sünnet çocuklarının yakınları ise at ve eşek arabalarının sünnet arabası haline dönüştürülmesinin yörüklük geleneğine dayandığını dile getirerek, "Atalarımızın eskiden kullandığı at ve eşekler aklımıza geldi. Zaman zaman yağmur altında da olsa güzel bir sünnet konvoyu oldu. Bizi çevreden izleyenler ise gülümseyerek destek verdi" şeklinde konuştular.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 15:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?