7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Beyşehir çiftçisinin yüzü gülüyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde iki günde metrekareye toplam 30,9 kilogram yağış düşmesi yöre çiftçisini sevindirdi.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü, Beyşehir Gölü Havzası'nın 2008 Eylül ayında en bereketli dönemi yaşadığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Eylül döneminde 30 günlük sürede metrekareye düşen toplam yağış miktarının 13 kilogram olduğunu hatırlatan Ersözlü, “Beyşehir'de meteorolojik verilere göre, bu yılın aynı döneminde daha Eylül ayı bitmeden metrekareye düşen yağışın son iki günde 30,9 kilograma ulaştığını öğrendik. 1 Eylül'deki 1 kilogramlık yağış da ilave edildiğinde bugüne kadar metrekareye düşen toplam yağış miktarı 31,9 kilogram seviyelerine ulaşıyor. Eylül ayı, henüz bitmeden Beyşehir Gölü Havzası'ndaki çiftçilere bereket getirmiştir” dedi.

Beyşehir yöresinde tarım alanları içerisinde ürün deseni olarak yüzde 60 nisbetinde ekimi yapılan hububatın ekiminin yaklaştığı bugünlerde özellikle hafta sonu alınan yağışın çitçiyi fazlasıyla memnun ettiğini belirten Ersözlü, “Eylül dönemi yağışları çiftçimizi umutlandırdı. Zira tarımsal girdilerin yüksek olması nedeniyle yeni ekimi nasıl yapacağını kara kara düşünen çiftçimizin bu yağışlar yüreğine su serpmiştir. Beyşehir'in 96 bin hektarlık toplam tarım alanının 36 bin hektarı sulanmaktadır. Yani ortalama olarak tarımsal faaliyet yapılan alanın üçte birinin sulanmakta olduğu göz önünde bulundurulduğu takdirde, yağmurun önemi buradan daha iyi anlaşılmaktadır.”dedi.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü, yeni dikim sezonunun geldiği bu günlerde çiftçilerin gecesini gündüzüne katarak tarlalarda yoğun bir mesai dönemi içerisine girdiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 18:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?