6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehir de doğalgaz istiyor

Beyşehir Gölü Milli Parkı'nın bulunduğu Konya'nın Beyşehir ilçesi halkı doğal gaza kavuşacağı günleri bekliyor.

Beyşehir Göl, Doğa ve Çevre Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, yeşil dokusu, gölü ve doğası ile ön plana çıkan Beyşehir ilçesinin de doğalgaz kullanımından mahrum edilmemesi gerektiğini söyledi.

Tan, yaptığı açıklamada, kış mevsiminde soba kullanımı ve kaloriferli kazanların devreye girmesinin yanı sıra, egzozlardan çıkan dumanların Beyşehir ilçe merkezinde büyük bir kirlililik oluşturduğunu belirterek, "Özellikle şehrin rakımı düşük merkezinde akşam saatlerinde göz gözü görmeyecek nitelikte bir duman tabakası oluşuyor. Her yıl kış aylarında vatandaşlarımız bu sıkıntıyı yaşıyor. Ayrıca, bu durum doğası ve yeşil örtüsü ile ön plana çıkan Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda da çevre kirliliği oluşturuyor” dedi. Beyşehir halkının artık dumansız, kirsiz, zehirsiz ve passız bir çevrede ve doğada yaşamak arzusunda olduğunu dile getiren Tan, konuyla ilgili olarak son çare olarak da dernek olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'na bir mektup yazmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Tek umutlarının Bakan olduğunu belirten Tan, Beyşehir'in doğalgaza kavuşması konusunun bilinçli olarak kamuoyunun gündeminden düşürülmek istendiğini ileri sürerek, şunları kaydetti:

“Bir çevre örgütü olarak doğal gaz konusu Beyşehir'de olmazsa olmazlardan birisi. En yakın doğal gaz boru hattı ise Beyşehir'e 20 kilometre mesafede ve ilçemizde gerek vatandaşlarımız, gerekse sanayi kuruluşlarımızın doğal gaz kullanımı konusunda büyük bir isteği sözkonusu. Hem milli park diyerek bu bölgeyi çevreci bir yaklaşımla koruma altında bulunduracaksınız; ardından çevreci bir yakıt olan doğal gazı bu yörenin insanlarından mahrum bırakacaksınız. Bu sorunu, çözüme kavuşuncaya kadar kamuoyunun gündeminden düşürmeye niyetli değiliz.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 13:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?