7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Beyşehir Göl Festivali başladı

BEYŞEHİR GÖL FESTİVALİ BAŞLADI

Konya'nın Beyşehir ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Beyşehir Göl Festivali'nin 7'ncisi başladı.

Anıt Meydanı'nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, Beyşehir'in 9 bin yıllık bir çınar olduğunu belirterek, "Şimdi bugün bu köklü çınarın dalları bütün dünyaya uzanan bir gövde olmaya başladı. Bu yıl festivalimiz ilk kez 7 gün sürecek. Son yıllarda ilçemize iki ayrı fakülteyi kazandırdık ama asıl amacımız ilçemize bir üniversite kazandırmak. İnşallah Seydişehir, Beyşehir ve Hüyük'ü kapsayan bir üniversitenin açılışını yaparız" dedi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise Beyşehir'in Konya içinde müstesna bir yere sahip olduğunu dile getirerek, "Bu ilçede geliştirmek durumunda olduğumuz şey; şüphesiz, öncelikle kültür turizmi ve hemen akabinde de eğitime verilecek önemdir. Bu bağlamda hayırseverler kadar bizlerin de bu konuda destekleri ve katkıları hep olacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri uluslar arası turnuvada Türkiye'ye altın madalya kazandıran Beyşehirli milli sporcu Mümin Kırcan'ı altınla ödüllendirdi.

Anıt meydanındaki törenin ardından Beyşehir Belediyesi tarafından inşa ettirilen Alaeddin Keykubat Köprüsü'nün açılışı gerçekleşti. Festivalin açılış törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem ve Harun Tüfekçi, Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

BEYŞEHİR GÖL FESTİVALİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 13:39:02
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 17:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?