3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

Beyşehir Gölü,El Cezire Televizyonu'nda

Beyşehir Gölü ile ilgili yaşanan sıkıntıların ulusal basında son zamanlarda çok sık haber olması, dünyaca ünlü El Cezire Televizyonu'nun da dikkatinden kaçmadı. Yaşanan sorunları yerinde görmek ve yetkili ağızlardan dinlemek üzere El Cezire'nin Ankara bürosunda görevli haber ekibi Konya'nın Beyşehir İlçesi'ne geldi.
 
Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, makamında El Cezire kameralarının önüne geçerek, gölle ilgili yaşanan kot sorununu yeniden gündeme getirdi. Beyşehir Gölü'nün son durumunu özetleyen Başkan Tekinöz, "Beyşehir Gölü, Türkiye'nin en büyük tatlı doğal su gölü ancak can çekişiyor. Ben buradan sizin aracılığınızla hem Türkiye'deki, hem de dünyadaki siyasetçilere sesleniyorum: Kurtarın Beyşehir Gölü'nü. Gelin hep birlikte kurtaralım" dedi.
 
Değerlendirmesinde, gölün etrafındaki yerel yönetimlerin de Beyşehir Gölü'ne sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Tekinöz, geçmiş yıllarda bundan esinlenerek Beyşehir Gölü Havza Belediyeler Birliği'ni kurduklarını, ancak belediyeler birliğini ayakta tutan maddi imkanlara sahip olamadıkları için sorunlara çözüm üretemediklerini kaydetti.
 
Bu arada, El Cezire Televizyonu, Beyşehir Gölü çevresinde de çekimler yaptı. Çekimler esnasında Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan'ı da dinleyen ekip, balıkçılıkla ilgili yaşanan sorunlar hakkında bilgi aldı.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 17:35:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?