4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Beyşehir Gölü can çekişiyor!

Beyşehir Gölünde adalara tur düzenleyen gezinti yatı, su seviyesinin düşmesi sebebiyle tabana çakılıp kıyıda hareket kabiliyetini yitirince limanına varamadan göl ortasında mahsur kaldı.

Teknesine ulaşabilmek için balıkçı kayıklarından yararlanmak durumunda kalan Yat Sahibi Zafer Aydoğan, göl turizminin bittiğini söyledi. Gezinti yatının, su seviyesinin azalması sonucu derinliğin düşmesi nedeniyle 1 aydır zaman zaman gölde mahsur kaldığını vurgulayan Aydoğan, "Müşteriye rezil olacağımıza, yatımız göl ortasında dursun daha iyi. Limanına gelse ne olacak ki? Bu sene turizm sezonunu bir ay erken kapamak zorunda kaldık. Oysa geçtiğimiz yıl su seviyesi bundan daha iyi idi. Ekim ayı sonuna kadar adalara tur düzenleme şansımız oluyordu" diye konuştu.

Beyşehir Gölü'nün, su seviyesinin düşmesi nedeniyle artık can çekiştiğini, bundan turizm sektörünün de olumsuz yönde etkilendiğini belirten işletmeci Aydoğan, "Beyşehir'in tanıtımı, reklamı için, turizminin gelişmesi amacıyla bu yıl göle ikinci yatı da getirerek bu sektöre yatırım yaptık. Ama, ne yazık ki, su seviyesinin azlığı nedeniyle umduğumuzu bulamadık" şeklinde konuştu. Daha önce kıyılarda 2.5 metreye yakın derinliğin olduğunu vurgulayan Aydoğan, su seviyesinin düşmesi nedeniyle artan sığlaşma ile birlikte derinliğin 1 metrenin de altına indiğini, bu nedenle yatların hareket edemeyeceğini sözlerine ekledi.

Beyşehir Gölü'nün yüzeyinde suların giderek çekilmesi nedeniyle artık sadece küçük balıkçı kayıkları ile su bisikletleri hareket edebiliyor. Kıyılardaki çekilme ise giderek etkisini gösteriyor.

Üzerine iskele kurulan kıyılarda artık su manzaraları yerini balçık ve bataklık görüntülerine bıraktı. Su seviyesinin düşmesiyle Beyşehir Gölü'nde küçük yeni adacıklar ortaya çıkmaya başlarken ilçe halkı artık gölden sulama suyu verilmemesini istedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 11:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?