4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Beyşehir Gölü kampçıları ağırlıyor

Beyşehir Gölü kıyıları, çadır kurarak kamp yapan yerli turistlerle doldu.


Son yıllarda Akdeniz yol güzergahı konumunu kaybettiği için ziyaret eden yabancı turist sayısı hızla düşen Beyşehir’de, çevre il ve ilçelerden gelerek sahil kesimlerde çadır kurarak tatil yapan aileler, yörenin kamp turizminde yeni umudu oldu.


Kamp turizminin gün geçtikçe gelişme gösterdiği Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda, özellikle Yeşildağ ve Kurucuova yerleşim birimlerinin kıyıları yeşil dokusu ile ilgi çekiyor. Göl sahillerinde kurdukları çadırlarda kamp yapan ve bölgede günlerini geçirerek tatil imkanı bulan aileler, Akdeniz ve Ege sahillerine göre daha serin ve bunaltmayan iklimi nedeniyle yörede oksijen depolama imkanı da buluyor.


Beyşehir Doğal Kültürel ve Turizm Derneği Başkanı Mümin Özbek ise, günümüzde insanların tatil portföyünün oldukça değiştiğini söyledi. İnsanların bunaltıcı sıcakların yaşandığı deniz sahilleri yerine, iç kesimlerde doğayla baş başa yayla havası ortamında tatil yapmak istediğini vurgulayan Özbek, Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın da turizm konusunda bu beklentilere cevap verebilecek önemli ve dikkat çekici mekanlar arasında yerini aldığını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2007 Perşembe 16:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?