6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehir Gölü kar bekliyor

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölünü bünyesinde barındıran Konya'nın Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda oldukça düşen su seviyesinin yükselmesi için artık karlı günler bekleniyor.

Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda sonbaharın adeta son demleri yaşanıyor. Türkiye'nin en büyük tatlı su gölünü bünyesinde barındıran milli parkta, yaz dönemindeki kuraklık nedeniyle oldukça düşen su seviyesinin yükselmesi için artık karlı günler bekleniyor. Eylül ve ekim aylarında bölgede düşen rekor yağışlara rağmen göldeki su miktarında gözle görülür bir artış yaşanmadı.

Göl kıyılarındaki suların geriye doğru çekilmesi nedeniyle yaz döneminde oluşan küçük adacıklar kasım dönemine rağmen hala belirgin bir şekilde görülebiliyor. Su seviyesindeki aşırı düşmeler nedeniyle Konya Ovası'na su verilemezken, gölde adalara tur düzenleyen gezinti yatları da seyirde güçlükler yaşıyor. Yatların taban kısmının gölün dibine değmesi nedeniyle yat işletmecileri sonbahar döneminde zorluk çekiyor.

Yetkililer, kuraklık, gölden aşırı su çekimi ve buharlaşma kayıpları nedeniyle su miktarı son yıllarda önemli ölçüde düşen Beyşehir Gölü'nde yeniden eski günlere dönüş yaşanması için kış mevsiminde bölgenin bol kar yağışı alması gerektiğine dikkat çekiyor.Öte yandan, pastırma yaz sıcaklığının yaşandığı Beyşehir ilçesindeki parklarda yerlere dökülen yaprakları da belediye görevlileri toplamak için yoğun bir mesai dönemi yaşıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 17:04:30
Güncelleme :18 Kasım 2008 Salı 17:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?