6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehir Gölü kıyıları şenlendi

BEYŞEHİR GÖLÜ KIYILARI ŞENLENDİ

Konya'nın Beyşehir ilçesinde olta tutkunları, amatör avcılığa müsaade bu yıl da müsaade edilmesi ve havaların ısınması ile birlikte göl kıyılarını şenlendirdi.

İlkbahar mevsiminin gelmesinin ardından olta ile avlanma sezonu başladı. Olta meraklılarının ilk adresi Beyşehir Gölü'nün kıyı şeridi oldu. Çocuklarıyla birlikte olta ile balık avlamaya gelenler, “rastgele” diyerek attıkları misinaların başında bazen saatlerce beklemek durumunda kalıyor. Olta ve misinalarla dolan sahil kesiminde derin sulara misina atan Ahmet Yaman, poşet içerisinden çıkardığı balıkları gösterirken, “Beyşehir Gölü'nün en büyük amatör avcısı benim” iddiasında bulundu.

Beyşehir Gölü'nde her sezon olta ile balık avlamaya geldiğini anlatan Yaman, “Ben amatör olta belgesi olan bir avcıyım. Bundan mıdır bilinmez, her avlanmaya geldiğimde evime boş gitmem. Yine geldiği göl kenarında bir saat içerisinde yaklaşık 1 kilo balık avladım. Bugünkü hasılatı doğrulttuk” diye konuştu. Göl sahilini şenlendiren amatör avcıların irili ufaklı çok sayıda balığı olta ile yakaladığı gözlenirken, iri sazan balığı avlayanların bulunması da dikkat çekti. Olta tutkunları genelde Çin sazanı ve küçük balıklar yakaladıklarını söyledi. Beyşehir'de ilkbahar mevsimi ile başlayan olta ile av sezonu nedeniyle göl kıyılarına aralarında Konya il merkezinin de bulunduğu çevre ilçelerden çok sayıda amatör avcı akın ediyor.

Öte yandan, Gezinti yatlarının bulunduğu Eşrefoğlu Köprüsü çevresindeki sahil şeridi ve bölgedeki parklar ilkbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte vatandaşların akınına uğradı. Parklardaki yeşil alanları ve sahil şeridini dolduran vatandaşlar, yürüyüş yaparak vakit geçirirken bol bol oksijen depoladı. Çocuklarıyla kıyı kesimine gelen ailelerden bazıları ise havaların ısınması ile birlikte sezonu açan deniz bisikletleriyle göl içerisinde tur atma imkanı buldu. Göl kıyısında çocuklarıyla birlikte gökyüzünde uçurtma uçuran bazı aileler de renkli görüntüler oluşturdu.

BEYŞEHİR GÖLÜ KIYILARI ŞENLENDİ
BEYŞEHİR GÖLÜ KIYILARI ŞENLENDİ
BEYŞEHİR GÖLÜ KIYILARI ŞENLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 12:07:05
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 12:09:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?