6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehir Gölü kıyıları temizleniyor

Beyşehir Gölü kıyılarında kayıklarla temizlik çalışması yapıldı.

İlkbahar mevsimi ile birlikte ziyaretçi sayısı artan Beyşehir Gölü’nde kıyılardaki kirliliğin önüne geçmek isteyen belediye harekete geçti.Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, göl içerisinde balıkçı kayıkları ile temizlik çalışması başlattı.

Temizlik faaliyetleri Eşrefoğlu Köprüsü ile Taşköprü arasındaki bölgede yoğunlaştırılırken, atılan pet şişe, naylon gibi yabancı maddeler kayıklar su üzerinde yüzdürülerek toplandı.
Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, havaların ısınması ile birlikte göl kıyılarına vatandaşların da ilgisinin arttığını belirterek, “Beyşehir Gölü sahil bölgesinin yanı sıra köprü civarı, BSA kanalının içerisi rutin aralıklarla belli periyotlarda bu şekilde çalışmalarla temizlenecek. Amacımız daha temiz bir Beyşehir ve Beyşehir gölü. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, daha temiz bir çevre için göl üzerine ve kıyılara gelişi güzel yabancı madde atmamasıdır. Önümüzdeki günlerde göl sahil bandına da çöp konteynırları yerleştireceğiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 18:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?