6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehir Gölü sahilinde temizlik

BEYŞEHİR’DE GÖLÜ SAHİLİNDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Beyşehir Gölü sahilinde başlatılan temizlik kampanyasına ilköğretim okulu öğrencileri de katıldı.

Beyşehir Belediyesi tarafından ilçe merkezinde Turizm Haftası nedeniyle temizlik seferberliği başlatıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Belediyesi’nin koordinesinde gerçekleştirilen faaliyete çeşitli okullardan gelen çok sayıda öğrenci katıldı.

Belediye Başkanı İzzet Taşcı, turizm sektörünün dünyada hızla gelişen ve büyüyen bir sektör olduğuna vurgu yaparak, Beyşehir’in de turizm kenti olma yolunda ilerlediğini kaydetti. Beyşehir’in henüz turizm pastasından hak ettiği yeri alamadığını belirten Taşcı, gelen yerli ve yabancı turistlerin beklentileri arasında öncelikle temiz bir çevre ve güler yüz yattığını dile getirdi. Beyşehir insanının oldukça güler yüzlü olduğunu, ancak çevre temizliğine gereken önemi veremediklerini anlatan Taşcı, “Bu konuda öncelikle yeni yetişen nesilleri çok iyi yetiştirmeliyiz. O yüzden çevre temizliği konusunda öğrencilerin daha çok duyarlı olması ve büyüklerine de örnek davranışlar sergilemelerini bekliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere belediye görevlileri tarafından eldiven ve çöp poşetleri dağıtıldı. Öğrenciler, kentin göle kıyısı bulunan bölgelerinde gelişi güzel atılan atıkları poşetler içerisine doldurarak çöp kamyonları ile dolaşan temizlik işçilerine teslim etti.

BEYŞEHİR’DE GÖLÜ SAHİLİNDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2010 Cumartesi 11:06:00
Güncelleme :17 Nisan 2010 Cumartesi 13:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?