7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Beyşehir Gölü'nde av yasağı başladı

Beyşehir Gölü’nde bugünden itibaren 3 ay sürecek av yasağı başladı.

Yasak nedeniyle gölde sadece olta ile amatör avcılığa müsaade edilecek. Ancak, olta avcılığına da belli bir sınırlama getirildi. Amatör olta avcılığı Eşrefoğlu Köprüsü ile Karaburun arasındaki kıyı şeridinde yapılabilecek. Bunun dışındaki sahilde olta ile de olsa amatör avcılık yapılamayacak. Yasağa uymayanlara cezai yaptırımlar uygulanacak.

Tarım İlçe Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, olta ile amatör balıkçılık yapmak için de bir takım şartları yerine getirmek gerekiyor. Olta meraklılarının gölde avlanabilmesi için öncelikle Tarım İlçe Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak, “Amatör Balıkçı Belgesi” alma zorunluluğu bulunuyor. Amatör avcılık ancak bu belge ile yapılabilecek. Belgesi olmayan olta meraklıları ise yapılacak denetimlerde cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir.

Yetkililer, belgeli amatör olta avcılarının en fazla 4 olta takımı kullanabileceği uyarısında bulunurken, 2008 yılı Su Ürünleri Av Yasağı Komisyonu’nun Beyşehir Gölü’ndeki amatör avcılık yönünden aldığı kararlar hususunda şu bilgileri verdi; “Olta takımı başına 6 iğneyi geçmemek ve avlanacak balıkta boy limitlerine uymak gerekiyor. Örneğin sudak balığında boy limiti 22 santim iken, sazangillerde bu limit 30 santim olarak belirlendi. Sayı ve toplam ağırlık limiti sudakta 5, sazangillerde 5 adettir. Bir türden avlanılan tek balığın ağırlığı 3 kilogramın üzerinde ise 1 adet avlanması, tutulan tür tek veya karışık ise 3 kilogramı geçmemesi gerekmektedir.”

 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 16:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?