7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Beyşehir Gölü'ne dökme kar takviyesi

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi bu yıl da şehir merkezinde yaptığı kar temizliğinin ardından kamyonlara yüklediği kar yığınlarını Beyşehir Gölü kıyılarına boşaltıyor.

Geçtiğimiz günlerde kara teslim olan Beyşehir kent merkezinde beyaz örtünün oluşturduğu buzlanmanın trafikte sürücülere sıkıntı yaşatmasının üzerine harekete geçen belediye ekipleri tarafından temizlik çalışması başlatıldı.

Kent merkezinde ana caddeler ve kaldırım üzerinde bulunan kar yığınlarını önce iş makineleri ile kürüyüp toplayan görevliler, ardından kamyonlara doldurulan kar kütlelerini Beyşehir Gölü kıyılarına boşaltmaya başladı.

Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, yaptığı açıklamada, kent merkezinden toplanan kar kütlelerinin kamyonlara yüklenerek Beyşehir Gölü'nün kıyılarına döküldüğünü bildirdi. Beyşehir Gölü su seviyesinin bu yıl geçtiğimiz senenin daha altında seviyelerde kaldığına dikkati çeken Tekinöz, Beyşehir Gölü'ne kar takviyesi yaparak su seviyesindeki yaşanan soruna dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Bu uygulamayı ilk kez geçtiğimiz yıl başlattıklarını, önceki yıl bölgeye daha fazla kar yağması nedeniyle göl kıyısına dökülen karların eriyerek bir miktar su seviyesine destek yaptığını dile getiren Tekinöz, "Bu yıl ise yöremizde yeterli kar yağışı olmadı. Buna rağmen uygulamayı sürdürme kararı aldık. Beyşehir Gölü'ne bu yıl Derebucak'tan takviye olarak Gembos derivasyonu vasıtasıyla 50 milyon metreküplük su takviyesi yapılmasına rağmen, Ocak ayı verilerine bakıldığında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre su seviyesinin aşağılarda kaldığını gördük. Su seviyesini belki bu uygulamayla yükseltmemiz mümkün olmayabilir ama, Türkiye'nin en büyük tatlı su gölünün su seviyesi ile ilgili yaşadığı sorunu ülkenin gündeminden düşürmek istemiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 12:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?