7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Beyşehir Gölü'ne kar takviyesi

BEYŞEHİR GÖLÜ'NE KAR TAKVİYESİ

Kış dönemine girilirken su seviyesi düşen Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'ne kar takviyesi yapılmaya başlandı.

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, yaz mevsimindeki tarımsal sulama faaliyetleri ve buharlaşma kayıpları sonrasında halen 2010 yılının en düşük su seviyesini yaşayan Beyşehir Gölü'ne kar takviyesi yapma kararı aldı. Şehir merkezine yağan ve bazı kesimlerde 30 santim yüksekliğe ulaşan karlar, göl kenarındaki değişik alanlarla buluşturulmaya başlandı.

Beyşehir Gölü ve kıyısındaki sazlık alanlarda suların çekilmesi sonrasında, geride kalan hafta sonu Beyşehir ilçe merkezine yağan karlar, kamyonlara doldurularak sahil kesimdeki değişik noktalara dökülmeye başlandı. Yörede oldukça ilgi çeken bu uygulamayla şehir merkezine yağan karların da boşa gitmemesi hedefleniyor.

Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Memiş Kunt, su seviyesi bu yılın en düşük değerlerine ulaşan Beyşehir Gölü'nün bahar ve kış döneminde yağacak kar ve yağmur sularını beklediğini belirterek, "Su seviyesine en çok da katkıyı kar suları yapacağı için göl bu mevsimi bekliyor. Sanıyorum göl, kar suları geldikçe, seviniyordur, mutlu oluyordur. Nasıl susayan bir insan su içtiği zaman rahatlıyor, ferahlıyorsa, göl de yağan karların kendisine ulaşmasına seviniyor ve coşuyordur, mutlu oluyordur. Biz de göle

mutluluk kazandırabilmek anlamında, ilçe merkezindeki yağan ve biriken karları, iş makineleri ile kamyonlarımıza doldurarak göl kenarına döküyoruz. Gölle karın buluşmasını, coşmasını sağlıyoruz. Diğer yandan, şehir merkezindeki kar yığınlarının gece gündüz demeden yapılan bu çalışmalarla temizlenmesi ile ulaşımda da bir rahatlama sağlıyoruz. Eriyen kar suları da kanalizasyon sularına karışacağına, göle gitmiş oluyor. Daha faydalı oluyor" diye konuştu.

Kunt, vatandaşlar tarafından da takdir edilen uygulamanın kar yağışının olduğu müddetçe önümüzdeki günlerde de devam edeceğini sözlerine ekledi.

BEYŞEHİR GÖLÜ'NE KAR TAKVİYESİ
BEYŞEHİR GÖLÜ'NE KAR TAKVİYESİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 13:11:03
Güncelleme :15 Aralık 2010 Çarşamba 18:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?