6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehir patates üssü oluyor

Beyşehir Gölü Havzası'nda cipslik patates üretimi çiftçinin yeni umudu oldu.

Konya'nın Beyşehir İlçesi Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü, ilçeye bağlı Bayavşar beldesine Konya Şeker tarafından kurulan cips fabrikası nedeniyle Beyşehir Göl Havzası'nda patates tarımının bu yıl atak yaptığını söyledi.

Pankobirlik Başkanı Recep Konuk'a Beyşehir yöresine yaptığı yatırımdan dolayı teşekkür eden Ersözlü, genelde hububat ve şeker pancarı ekimi yapan Beyşehir çiftçisinin bundan böyle patates üretimi ile de adını duyurmaya başlayacağını söyledi.

Yöre çiftçisinin yetiştirdiği diğer ürünlere alternatif olan patates üretimini kısa süre içerisinde benimsediğini ve önümüzdeki yıllarda Beyşehir bölgesinin patates üretim merkezi haline geleceğini belirten Ersözlü, “Beyşehir Gölü Havzası'nda bu yıl ilk olmasına rağmen cipslik patates üretiminde önemli bir gelişme yaşandı. Konya Şeker'le sözleşme yaparak cipslik patates ekimi yapan üreticimizin büyük bölümü yetiştirdiği ürünü söküm sezonunun ardından kurulan fabrikaya teslim etti. Çiftçimizin pancarda olduğu gibi patates üretiminde de yüzünün güleceğine inanıyorum. Pancara göre işçiliği daha kolay ve karlı olan patates üretimi önümüzdeki yıllarda bölgemizde şaha kalkacaktır” şeklinde konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 18:14:47
Güncelleme :7 Kasım 2008 Cuma 18:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?