6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehir yeşile bürünecek

BEYŞEHİR’DE AĞAÇ BAYRAMI

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen törenle 10 bin değişik türdeki fidan toprakla buluştu.

Beyşehir Belediyesi bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği ağaç bayramını şölene dönüştürdü. İlçe Kaymakamı Cumali Atilla, Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, Orman İşletme Müdürü Reşat Benli, daire amirleri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla Beytepe Mahallesi’ndeki seyir tepesinde tören düzenlendi.

Fidan dikiminden önce konuşan Belediye Başkanı İzzet Taşcı, yoğun katılım nedeniyle teşekkür ederken, “Amacımız, yeşil içerinde bir Beyşehir oluşturmak. Bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz” dedi. Bir ülkenin gelişmişlik göstergelerinden birisinin de ülkedeki ormanlık alanların zenginliği olduğuna vurgu yapan Başkan Taşcı, “Bütün medeniyetler, ormanı medeniyetin baş ölçüsü olarak esas almıştır. Orman, insan ve ruh sağlığı için de çok önemlidir. Bu nedenle bu alana yapacak olduğumuz çalışma Beyşehir’in gelişmesine, güzelleşmesine daha çok katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen ağaç bayramında konuşmaların ardından 10 bin değişik türdeki fidan katılımcılar tarafından toprakla buluşturuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 11:14:05
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 13:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?