6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehir'de 18 nüfuslu köy

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Gönen köyünün nüfusu son sayımda sadece 18 çıktı. Bir önceki nüfus sayımında ise köyün nüfusu 16 çıkmıştı.

Türkiye genelinde Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarının dün açıklanmasının ardından Beyşehir ilçesinin en az nüfusa sahip iki köyünün Gönen ve Çivril olduğu ortaya çıktı.

8'i erkek, 10'u kadın olmak üzere toplam 18 kişinin yaşadığı Gönen köyü ilçede nüfusu en az olan yerleşim birimi oldu. Yine Beyşehir'e bağlı Çivril köyündeki nüfus ise 20 olarak belirlendi.

Bu köyün nüfusunun yarısı erkek, yarısı ise kadınlardan oluşuyor. Önceki nüfus sayımlarında da Beyşehir'in nüfus sayısı yönünden en küçük köyü olan Gönen köyünün son yıllarda İzmir'e büyük oranda göç vermesi sonucu nüfusunun oldukça düştüğü belirtiliyor. Yaz mevsiminde İzmir'den gelen köylü nüfusuyla binlere çıkan nüfus, kış aylarında ise tamamen azalıyor.

90 hanenin bulunduğu köyde ikamet edenlerin ise tarım ve hayvancılık ile uğraşması dikkat çekiyor. Adı geçen köyün son nüfusuyla Türkiye genelinde de en az nüfusa sahip yerleşim birimlerinden birisi olduğu düşünülüyor ancak hangi sıralamada olduğu merak ediliyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 13:54:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?