7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Beyşehir'de alevli gece

BEYŞEHİR'DE ALEVLİ VE GERGİN GECE

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir evde çıkan yangında evin ikinci katı tamamen kül olurken, itfaiye ekipleri ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, Hamidiye Mahallesi Muammer Taşkoy Caddesi üzerinde Yusuf Özcan'ın oturduğu iki katlı evin üst katından dün akşam saat 21.00 sıralarında alevler yükseldi. Bitişik evlerin bulunduğu binadaki yangın, mahalle sakinleri arasında korku ve paniğe yol açtı. İhbar üzerine Beyşehir Belediyesi'ne ait itfaiye araçları bölgeye sevk edildi. İtfaiye aracının bulunduğu cadde üzerinden merdiven uzatarak alevlere müdahale etmek isteyen görevlilere bina sahiplerinin yakınları ve vatandaşlar yetersiz

olduklarını ileri sürerek tepki gösterdi. Vatandaşlarla itfaiye görevlileri arasında yaşanan gerilim üzerine adrese takviye polis ekipleri gönderildi. Yangın, uzun süre kontrol altına alınamayıp bitişiğindeki evleri tehdit edince Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü'nden yardım istendi. Olay yerine sevk edilen yangın söndürme arazözleri de çalışmalara destek verdi. Beyşehir Orman İşletme Müdürü Reşat Benli ve Beyşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Ercan Selvi olay yerine gelirken, söndürme faaliyetleri esnasında

bir itfaiye görevlisi yoğun dumandan etkilenerek çatıda bulunduğu yere yığıldı. Çatıdan indirilerek yoğurt yedirilen itfaiye görevlisi, ambulansla Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak müşahede altına alındı. Bu arada, fenalık geçiren bir kadın da ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Binanın birinci katında unutulan yaşlı bir adam, daha sonra fark edilerek görevliler tarafından evden çıkarılıp bölgeden uzaklaştırıldı. Çatı kısmı kamışla kaplı olduğu belirtilen ahşap evde çıkan yangın, yaklaşık 3,5 saatte kontrol altına alınabildi. Soğutma çalışmaları yapılırken, bir itfaiye aracı ise alevlerin tekrar yükselmesi ihtimaline karşı nöbet bekledi.

Yangın yerine daha sonra AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu ile Belediye Başkanı İzzet Taşcı da geldi. Görevlilerden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Taşcı'ya, bazı vatandaşlar ve ev sahipleri itfaiye teşkilatının yetersizliğinden yakındı. Orman İşletme Müdürlüğü arazözlerinin gelmemesi halinde yangının daha da büyüyüp diğer binaya sıçrayabileceğini savunan vatandaşlar, olay yerine gelen itfaiye aracının su tankının boş olduğunu iddia ederken, yeterli müdahalenin ilk dakikalarda yapılması halinde

alevlerin kısa sürede söndürülebileceğini ileri sürdü. İtfaiye Müdürü Ercan Selvi'nin itfaiye görevlilerine haksızlık edildiğini ve yangını söndürebilmek için cansiperane görev yaptığını belirtmesi üzerine gerginlik yeniden arttı. Selvi'nin üzerine yürüyen bir kişi, polis tarafından uzaklaştırılarak sakinleştirildi.

Belediye Başkanı İzzet Taşcı, yaptığı açıklamada, itfaiye ekiplerinin olaya zamanında müdahale ettiğini ve bitişik nizam olduğu halde komşu eve sıçramadan yangının önlendiğini gördüğünü dile getirdi. Taşcı, "Başarılı bir itfaiye teşkilatımız var. Yangın esnasında tabii insanların böylesine tepkileri olabiliyor. Bunları olağan karşılıyoruz. Ama biraz sağduyulu düşünüldüğünde aslında yangına gerekli müdahalelerin zamanında yapıldığı ve alevlerin söndürüldüğü görülüyor. İtfaiye araçlarının boş olduğu

yönündeki iddialar ise gerçeği yansıtmıyor. İtfaiye aracı görevini yaptıktan sonra tekrar suyunu doldurur ve hangarlara dolu olarak çekilir. Kesin olarak boş olması gibi bir şey söz konusu değil. Yine teşkilatımızın ekipman ve donanımı, personelimizin bilgi ve becerisi ise üst seviyededir" şeklinde konuştu.

Beyşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Ercan Selvi de daha sonra yaptığı açıklamada, yangının elektrik kontağından çıktığını düşündüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Ahşap evin tesisatları eski olup, çatı kısmı kamışla kaplı olunca çıkan yangının söndürülmesi güçleşti. İtfaiye araçlarının su tankının boş olduğu iddiaları ise asla doğru değil. İlk etapta itfaiye yangını söndürebilmek için 10 ton su kullanmıştır. Yeterli gelmeyince ise tanker ve diğer araçlarımızla su takviyesi yapıldı. İtfaiye ekibimiz yangın ihbar edildikten sonra da 2,5 dakika gibi kısa bir sürede olay yerine intikal ederek söndürme çalışmalarına başlamıştır."

BEYŞEHİR'DE ALEVLİ VE GERGİN GECE
BEYŞEHİR'DE ALEVLİ VE GERGİN GECE
BEYŞEHİR'DE ALEVLİ VE GERGİN GECE
BEYŞEHİR'DE ALEVLİ VE GERGİN GECE
BEYŞEHİR'DE ALEVLİ VE GERGİN GECE
BEYŞEHİR'DE ALEVLİ VE GERGİN GECE
BEYŞEHİR'DE ALEVLİ VE GERGİN GECE
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2010 Pazartesi 12:25:04
Güncelleme :18 Ekim 2010 Pazartesi 13:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali caliskan IP: 88.182.205.xxx Tarih : 11.11.2010 13:22:55

ben af etmedim,,,,benim param,,benimdi o telefon,,,caldilar benden,,,,,yalanlar la yasiyorlar,,,,,,,