7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Beyşehir'de at safarisi

Selçuklular döneminde en iyi savaş atlarının yetiştirildiği Konya'nın Beyşehir ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen 'Gembos Yolu 1. Alaaddin Keykubat Atlı Yürüyüşü'ne Beyşehirliler'in yanı sıra Alman ve İspanyol rahvan at tutkunları da ilgi gösterdi.

Beyşehir Belediyesi Atlı Spor Kulübü ile Antalya'nın Manavgat ilçesinde faaliyet gösteren bir at çiftliğinin organizasyonuyla Beyşehir'de bu yıl ilk kez at safarisi gerçekleştirildi. Gembos Yolu 1. Alaaddin Keykubat Atlı Yürüyüşü adı verilen organizasyon kapsamında Beyşehir'e gelen 5 Alman, 1 İspanyol rahvan at tutkunu, göl kenarında başlayan yürüyüş boyunca toplam 120 kilometrelik yol kat edecek.

At safariye Beyşehirli rahvan at tutkunları da katılıyor. At safari organizasyonu nedeniyle Beyşehir Gölü kenarındaki Vuslat Parkı'nda bir tören düzenlendi. Törende konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, Gembos Yolu 1. Alaaddin Keykubat Atlı Yürüyüşü etkinliğinin ilk kez gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

İpek ve ticaret yolu olarak kullanılan Gembos yolunun tarihte Roma, Selçuklu ve Osmanlılar döneminde hizmet vermiş bir güzergah olduğunu dile getiren Tekinöz, "Bu tarihi yol Konya'yı Antalya'ya bağlayan en kısa yoldur. Bu yolun açılması halinde hem rakım yönünden, hem de Konya'dan Antalya'ya 85 kilometre daha kısa olarak ulaşılabilecek. Bu atlı safarinin iki amacı var; birisi bu Gembos yolunu, tarihi Sultani İpek yolunu tekrar gündeme getirebilmek, diğer amacı ise Selçuklu İmparatoru Alaaddin Keykubat'ın ruhunu anmak, yaşatmak ve şad etmektir” dedi.

SAVAŞÇI ATLAR BEYŞEHİR'DE YETİŞTİRİLDİ

Tekinöz, Selçuklular ve Osmanlılar döneminde en iyi savaş atlarının da Beyşehir'de Beylik Çayırı'nda yetiştiğini vurgulayarak, “İşte tarihte en iyi savaş atlarının yetiştiği Beyşehir'de, bu iki amaçla Gembos Yolu 1. Alaaddin Keykubat Atlı Yürüyüşü'nü başlatmış oluyoruz. Bu safaride emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından atlı safari yürüyüşü Vuslat Parkı'nda verilen startla başladı. Atlı yürüyüşe katılan 8 atlı, 120 kilometrelik güzergah boyunca yürüyüşünü gündüz saatlerinde sürdürecek, geceleri ise önceden belirlenen konaklama merkezlerinde geceleyecek. Atlı yürüyüş 4. gün sonunda Manavgat İlçesine bağlı Taşağıl beldesinde sona erecek.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 17:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?