7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Beyşehir'de av sezonu başladı

BEYŞEHİR GÖLÜ'NDE YENİ AVLANMA SEZONU BAŞLADI

Beyşehir Gölü'nde 15 Mart'ta başlayan 3 ay süreli su ürünleri avlanma yasağı sona erdi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde balıkçılar sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeni sezonun avlanan ilk balıklarını kıyıdaki kantar merkezine taşıdı.

Sırayla kıyıya yanaşan balıkçı teknelerinden en az 2 kasa balığın çıktığı gözlenirken, tartı işleminin ardından boy ve kilo ağırlığına göre kasalara istiflenen balıklar araçlarla satış noktalarına sevk edildi. Bu arada, yeni sezonun başladığı ilk gün bir balıkçının ağına vuran 6 kilo ağırlığındaki balık günün en iri sazanı ünvanını elde etti.

Beyşehirli balıkçı Osman Süslü, yeni avlanma sezonunun Beyşehir'e ve balıkçı camiasına hayırlı olmasını dilerken, “Geçen seneye göre bu sene durum daha iyi görünüyor. Balığın bol olması demek, vatandaşın sofrasına da ucuz et girmesi anlamı taşıyor. Göle açılan bir tekneden ilk gün itibariyle 30 ile 50 kilo arasında balık çıktı. Eğer balık bol olursa bundan hepimiz kazançlı çıkarız. Bol balık ucuz olacağı için vatandaşın alım gücü olur. Dolayısıyla bizlerin de işleri açılır. Beyşehir Gölü'nde su seviyesinin yüksek olması balıkçılık sektörüne olumlu yansıyabilir. Su çok olursa, balığın yayılımı olur, hareket kabiliyeti artar, oksijen çoğalır. Balık suda gezindiği için avlanması daha kolay olur” dedi. Beyşehir Gölü'nde yeni sezonun ilk gününde avlanan balıkların büyük bölümü pullu sazan olurken, bazı teknelerin kasalarında kadife ve levreğe de rastlandı. Ancak, balıkçılar levrek ve kafiğe balığında durumun 15-20 gün sonra netleşmeye başlayacağını kaydetti.

Öte yandan, balık alım satımcıları ise avcıların aksine yeni sezonun ilk gününde kıyıya gelen ürün miktarının az olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıllarda yeni sezonun ilk gününde kıyılara getirilen miktarın 3-4 ton arasında değiştiğine dikkat çeken alıcı ve satıcılar, “Bu yıl toplanan balık daha 500 kilo olmadı. İlk kez böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. İnşallah ilerleyen günler camia için daha iyi olur” diye konuştular. Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan ise, yeni avlanma sezonunun ilk günü ile ilgili olarak beklediklerinden çok az bir balığın çıktığını belirterek, “Ama ilk gün ortaya çıkan tablo, balığın durumu ile ilgili net bir şey ortaya çıkarmayabilir. O yüzden balığın durumu ile ilgili önümüzdeki günlerde daha net bir şeyler söyleyebiliriz. Ayrıca, hava muhalefeti nedeniyle ilk gün göle açılan balıkçı sayısı az oldu” değerlendirmesinde bulundu.

BEYŞEHİR GÖLÜ'NDE YENİ AVLANMA SEZONU BAŞLADI
BEYŞEHİR GÖLÜ'NDE YENİ AVLANMA SEZONU BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 17:51:01
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 17:04:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?