6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehir'de avlanma yasağı başladı

Türkiye'nin en önemli tatlı su ürünü üretim merkezlerinin başında gelen Beyşehir Gölü'nde üç ay sürecek olan su ürünleri avlanma yasağı başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Beyşehir Tarım İlçe Müdürü Nurettin Karşıyaka, su ürünleri avlanma yasağının geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl 15 Mart-15 Haziran 2009 tarihleri arasında üç ay süreyle uygulanacağını bildirdi.

Daha önceki yıllarda 15 Mart tarihinde önce levrek yasağının başladığını, ardından 1 Nisan'dan itibaren ise tüm su ürünlerine avlanma yasağı getirildiğini hatırlatan Karşıyaka, “Beyşehir Gölü'ndeki balık neslinin korunması amacıyla her yıl gerçekleştirilen yasak kararı bu yıl su ürünlerinin tamamını kapsayacak şekilde 15 Mart'ta başladı, 15 Haziran tarihine kadar üç ay süreyle devam edecek” dedi.
Beyşehir'de bir haftadır etkili olan lodos nedeniyle balıkçıların gölden ağlarını toplayamadığını beyan ederek yaptığı müracaat üzerine kendilerine iki gün süreyle izin verildiğini de belirten Karşıyaka, “Beyşehir Gölü'nde su ürünleri avlanma yasağı başladı ancak ağların toplanabilmesi için tekneleriyle tatlı sulara açılan balıkçılarımıza verilen sürenin sona ermesinin ardından göl içerisindeki balıkçı teknelerini bundan sonra görebilmek mümkün olmayacaktır. Motorlu tekneler karaya çekilerek park edilecektir” şeklinde konuştu.

Karşıyaka, üç aylık yasak dönemde amatör olarak olta avcılığı yapmak isteyenlere ise geçen yıllarda olduğu gibi idari olarak izin verildiğini de belirtirken, “Amatör olta meraklıları Köprübaşından Üstünler mevkiindeki Dilayla tesislerine kadar olan kıyıda avlanabileceklerdir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 16:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?