4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Beyşehir'de çiftçinin kar beklentisi

Beyşehir Gölü Havzası'nda bereketli geçen Kasım ayı yağışlarının ardından çiftçinin yüzü güldü. Konya'nın Beyşehir İlçesi Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü ve yönetim kurulu üyeleri yöredeki hububat ekili alanları gezerek ekinlerin son durumunu yerinde inceledi.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü, yağış yönünden son 15 yıldır en bereketli Kasım ayının bu sene yaşandığını belirterek, “Çiftçimizin arayıp da bulamadığı, arzu ettiği bir yılda beklentilerin de üzerinde yağış olması yüzleri güldürdü” dedi.

Yağışların ardından tarlalarda yaptıkları incelemelerde, tohumun çimlenme ölçüsünün imrenilecek düzeye ulaştığına dikkati çeken Ersözlü, “İlkbahar döneminde de istenen yağışların düşmesi halinde 2008 yılında rekor ölçüde bir verim elde edilebilir. Kasım ayı yağışlarının sadece tahıl ekimi yapılan arazilerde değil, dağlık kesimlerde, ormanlık alanlarda, bağ ve bahçelerde bulunan ağaçlara yönelik olumlu etkileri görüldü. Hatta dağda, merada çayır otu ile beslenen büyük ve küçükbaş hayvanlarımız için de bu yağışlar oldukça iyi olmuştur. Yağmurların ardından bundan sonraki beklentimiz kar yağışının olmasıdır. Kasım ayı artık geride kalıyor. Güz dönemi bölgemizde yağış yönünden umulanın da ötesinde geçmiştir. Aralık ayında toprağa düşecek kar ise, ekili alanlarımızı don ve diğer felaketlerden koruyacak nitelik taşıyacaktır. Eğer kar yağışı olursa, topraktaki çimlenen tohumu bir yorgan gibi örtecek ve üşütmeyecektir” şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 12:27:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?