6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehir'de ilginç protesto!

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde oynanan bir amatör müsabaka, bugüne kadar futbol sahalarında eşine az rastlanır ilginç bir protestoya sahne oldu.

Konya 2. Amatör Küme B Grubu'nda oynanan lig müsabakasına sahaya yansıyan ilginç görüntüler damgasını vurdu. B Grubu'nda Pazar günü oynanan ve olaylı biten müsabaka sonrası 10 futbolcusu birden idari tedbirli olarak ceza kuruluna sevk edilen Doğanbey Belediyespor, ikincilik umutlarını kaybedince Beyşehir'deki Soğla sahasına alınan bir sonraki lig maçında hakem camiasına yönelik ilginç bir protesto gerçekleştirdi.

Tuna Ayran, Kamil Karakut ve Evren Özkul'dan oluşan hakem triosunun yönettiği karşılaşmaya çıkaracak onbir bulamayan mavi-beyazlı Doğanbey Belediyespor, sahaya 9 futbolcu ile çıkabildi. İki oyuncu eksiği ve yedek oyuncularından yoksun bir kadroyla müsabakaya başlayan mavi-beyazlıların rakibi ile oynadığı karşılaşma sadece 15 dakika sürebildi.

4. dakikada Mücahit'in attığı golle Durak Ömer Akkanat YİBO 1-0 öne geçerken, bu dakikadan sonra Doğanbey Belediyesporlu futbolcuların sahada adeta ilginç şovu başladı. 5 ve 6 numaralı formayı giyen futbolcular Hüseyin Yapıcı ile Ahmet Cirik'e gelen her pasta bu futbolcular topu sürekli elleriyle oynadı. Golü yedikten sonra santra vuruşunun ardından topu elinde sektirerek rakip kaleye doğru yönelen ve eliyle gol atan Ahmet Cirik'e hakem önce sarı kart gösterdi. Aynı futbolcu, 10. dakikada kendi kalesine de gol atarak skorun 2-0 olmasına neden oldu.

Müsabakadaki tutumunu sürdüren Cirik'i hakem çift sarı karttan oyun dışı bıraktı. Doğanbey Belediyesporlu futbolcu ise hakeme tepkisini üzerinden çıkardığı çikolata ve sakızlardan çıkan paraları üzerine savurarak gösterdi. Yerlere savrulan kağıt paraları rakip oyuncular saha dışına çıkardı.

Bu arada, takımda 5 numaralı formayı giyen Hüseyin Yapıcı da topu sürekli olarak elle oynayıp dışarı atınca hakem tarafından önce sarı, ardından kırmızı kartla cezalandırıldı. Yapıcı ise kendisine gösterilen kırmızı karta tozluğundan çıkardığı siyah kartla karşılık verdi. Kırmızı kart gösterdiği oyuncunun kendisine siyah kart göstermesi karşısında hakem Tuna Ayran kısa süreli bir şaşkınlık yaşarken, bu futbolcu daha sonra sahayı terk etti.

TAKIM 6 KİŞİ KALINCA MAÇ TATİL EDİLDİ

Sahada bu gelişmeler yaşanırken mücadeleye 7 kişi olarak devam etmek zorunda kalan Doğanbey Belediyespor'da 15. dakikada Mustafa Güral sakatlandı. Sahaya giren sağlık görevlilerinin çizgi dışına çıkartarak tedavisine başladığı anda müsabaka durdu.

Rakip oyuncuların Doğanbey Belediyesporlu futbolcu sayısının 6 olduğunu ve kurallar gereği bu şekilde mücadelenin devam edemeyeceğini hatırlatması üzerine, saha kenarına koşarak gelen hakem Tuna Ayran oyuncunun müsabakada devam edemeyeceğini belirtmesi üzerine karşılaşmayı skor levhasının 2-0'ı yansıttığı anda tatil etti.

Yardımcı hakemleri yanına çağırarak ilginç gelişmelerin yaşandığı müsabakayı ancak 15 dakika oynatabilen hakem triosu, daha sonra güvenlik güçleri eşliğinde soyunma odasına götürüldü. Bu esnada Doğanbey Belediyesporlu futbolcular hakem triosunun elini sıkarken alkışlayarak protestosuna devam etti. Orta hakem Tuna Ayran, "Bir şey söyleyecek misiniz?" şeklindeki sorusuna, "Teşekkür ederim, diyeceğim hiçbir şey yok" cevabı verirken, "Maçı neden tatil ettiniz?" şeklindeki soruya ise, "Raporumu gerekli yerlere veririm, öğrenirsiniz oradan" karşılığını verdi. Karşılaşmanın sonucunu federasyonun vereceği karar belirleyecek.

HAKEMLERDEN ÇOK CANIMIZ YANDI

Öte yandan, Doğanbey Belediyespor Antrenörü İsmail Tumay, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Hakemlerden çok canımız yandı" dedi. Hakemlerin takımına gösterdiği tutum nedeniyle böyle bir yol izleyerek kendilerini protesto ettiklerini belirten Tumay, "Pazar günü oynanan Negra maçındaki hakemlerin tutumundan dolayı böyle bir yol izledik. Hakemleri protesto ediyoruz. Sezon boyu 7 aydır antrenman yapıyor bu çocuklar. Eksi 20 derecede, gecenin karanlığında, çamurda, yağmurda, karda antrenman yapıyor. Bu insanların emeğini kim koruyacak, sesini kim duyuracak ? Biz bunun için bu protestoyu yaptık. Bütün futbol takımlarının adına yaptık. Kabul etmeyenler de olabilir ama bu bir gerçek. Herkes görüyor, futbol oynayan bütün çocuklar bunu biliyor" dedi.

Takımı için ikincilik umutlarının olduğu bir önceki lig maçında yaşanan sıkıntı hakkında da bilgi veren Tumay, şöyle devam etti:

"Negraspor maçındaki sıkıntı; hakemin 4 dakika uzatma gösterip, 9 dakika uzatma oynattığı ve uzatmanın 9. dakikasında kalecimize yapılan nizami şarjı bizim aleyhimize endirek vuruş verip 4. golü yedirmesi idi. Hemen ardından da maçı bitirmişti. Art niyetti ve başka hiçbir şey yok. Konya'daki maçın bittiği sonucu gözlemciden aldı, aldıktan sonra da böyle bir yol izledi. Biz o maçı kazandığımız takdirde ikinci sıradaydık, Yolspor'un ikili averajla üzerine çıkacak ve bugün artık şampiyonluk için oynayacaktık. Hakemlere siyah kart gösterdik, sesimizi duyuralım diye gösterdik bunu. Sezon başından bu yana gerçekten hakemlerden çok canımız yandı, geçen hafta Ladik deplasmanında adeta dayak yedik, sporcularımın hala ayaklarında krampon izleri duruyor, sarı kart dahi yemedi rakip oyuncular. Bundan önceki maçta Mobilyacılar Sitespor maçında, bugünkü hakem bariz elle atılan golü verdi. Yani inanılmaz şeyler oluyor. Bizim maç kazanabilmemiz ve şampiyon olabilmek için illa merkez takımı mı olmamız
gerekiyor. 7-8 aydır antrenmanı biz boşuna mı yapıyoruz. 10 tane oyuncum disiplin kurulunda, ne suçu var bu çocukların, çocukları bu hale kim getirdi ?"

Antrenör İsmail Tumay, güvenlik gerekçesi ile Doğanbey yerine Beyşehir'deki sahaya alınan müsabakanın ardından sahalarının kapanıp kapanmayacağının İl Disiplin Kurulu'nun alacağı kararla belli olacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 15:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?