6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehir'de kar tatili uzadı

Tüm yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı 2 gündür Konya'nın Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde de etkisini gösteriyor. Beyşehir'de okullar 19 Şubat Salı günü de tatil edildi.

Cumartesi gecesi başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle ilçe merkezlerinin köy ve kasabalarla bağlantıları kesildi. Kapanan yolların ulaşıma yeniden açılması için başlatılan çalışmalar ise sürüyor. Ancak yağışın aralıklarla devam etmesi ekiplerin işini güçleştiriyor. Yoğun kar yağışının ardından Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda da adeta kartpostallık görüntüler oluştu.

Bu yüzden sabah erken saatlerde beyaz örtünün hakim olduğu Beyşehir Gölü çevresinde yaşanan bu doyumsuz manzarayı görüntülemek isteyenler soluğu kıyı kesimlerde aldı. Karla dolan balıkçı tekneleri ise kıyılarda eşsiz güzellikler sergiledi. Okulların tatil edilmesiyle soluğu cadde ve sokaklarda alan çocuklar kardan adam yaparak, kar topu oynayarak vakit geçirirken, göl kenarında ve caddelerde yoğun kara rağmen bisiklet keyfi yapanlar da dikkat çekti. Balıkçılar ise buz üzerinde teknelerinin başına giderek kayıklarını kontrol etti.

Beyşehir Belediyesi, kar yağışı ile birlikte kent merkezinde alarma geçti. Belediye Başkanı Nazif Tekinöz'ün yönettiği kar temizleme çalışmalarında görev alan ekipler iki gündür vardiya halinde faaliyet gösterirken, çalışmalar 24 saat süreyle aralıksız olarak yürütülüyor. Bu çalışmalarla ilçe merkezindeki yollar ulaşıma açık tutulmaya çalışılıyor.

Kar yağışının aralıklarla sürmesi ise ekiplerin işini zorlaştırıyor. Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, kar yağışının getirdiği olumsuzluklardan Beyşehir kent merkezinin en az bir şekilde etkilenmesi için belediye olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarına inandığını belirterek, “Yağışın sürmesi nedeniyle çalışmalar zor yürüse de personelimiz büyük bir özveri örneği göstererek gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

BEYŞEHİR'DE OKULLAR SALI GÜNÜ DE TATİL

Beyşehir'de bulunan ilk ve ortaöğretim kurumlarında yarın da okulların tatil edilmesi kararlaştırıldı. Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, bölgede kar yağışının sürmesi üzerine toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun 19 Şubat 2008 Salı günü de okulların tatil edilmesine karar verdiğini açıkladı. Böylece kar nedeniyle eğitime verilen ara 2 güne yükselmiş oldu.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 12:35:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?