6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehir'de kirlilik alarmı

BEYŞEHİR'DE KIYILAR İÇİN ÇEVRE TEPKİSİ

Beyşehir Göl, Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Sami Tan, Dünya Sulak Alanlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü kıyılarındaki çevre kirliliğine dikkat çekti.

Beyşehir Gölü kıyılarının atılan yabancı maddeler nedeniyle çevre kirliliği yaşadığını belirten Sami Tan, vatandaşlardan bu konuda daha duyarlı olmasını istedi.

Tan, yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü sahillerinin atılan pet ve cam şişeler, naylon ve vb. yabancı maddeler nedeniyle görsel bir kirlilik yaşadığını belirterek, “Yaşanan bu manzara hiç hoş değil. Beyşehir Gölü sahillerini gezdiğinizde çok sayıda bira şişesi, pet şişe, naylon ve benzeri yabancı maddelerle karşılaşabiliyorsunuz. Doğada geri dönüşümü oldukça zor olan bu maddelerin kıyılara atılarak içme suyu kaynağı olarak kullandığımız gölümüzü kirletiyor olmamız oldukça düşündürücüdür. Beyşehir Gölü'nün su seviyesinin yükseldiğine sevindiğimiz bugünlerde, kıyılarda gördüğümüz bu çirkin manzara bizleri olduğu kadar bölgemize turistik ve ziyaret amacıyla gelen yabancıları da oldukça üzmektedir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 12:38:03
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 13:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?