6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehir'de KKKA vakası

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bu yılın ilk Kırım Kongo Kanamalı Hastalığı (KKKA) vakası görüldü.

Edinilen bilgiye göre, bir süre önce kanama şikayeti üzerine Beyşehir Devlet Hastanesi polikliniklerine başvuran Yeşildağ beldesinde ikamet eden, üniversiteden yeni mezun 23 yaşındaki bir genç, yapılan muayenesinin ardından evine gönderildi.

Gencin, aynı şikayetleri devam edince bu defa Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne müracaat ettiği öğrenildi. KKKA şüphesiyle hastanenin hematoloji ve intaniye servisinde 2 gün yatarak tedavi gördükten sonra iyileşme belirtileri üzerine taburcu edilen gencin, daha sonra Ankara Refik Saydam Hıfzıssıha Enstitüsü'ne gönderilen kan örneğine yapılan tahlillerin sonucunun pozitif çıktığı öğrenildi.

Beyşehir'den gelen gencin KKKA hastası çıkması üzerine ikamet ettiği belde merkezindeki ahırlarda Tarım İlçe Müdürlüğü keneye karşı ilaçlama çalışması başlatırken, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'nın da eğitim faaliyetleri icra etmek üzere harekete geçtiği bildirildi.

Keneyle bir temasının olmadığını belirten gencin, olaydan önce arkadaşlarıyla birlikte Beyşehir Gölü kıyısında yüzdüğünü anlattığı öğrenildi. Beyşehir'de geçtiğimiz yıl iki ayrı kene vakası görülmüş, Kurucuova beldesinde yaşlı bir kadın hayatını kaybederken, aynı beldede yaşayan başka bir kişi ise hastalıktan kurtulmayı başarmıştı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 13:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?