6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehir'de korkutan yangın

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir evde ısınmak için yatağa serilen elektrikli battaniyenin sebep olduğu ileri sürülen yangın korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, saat 03.00 sıralarında Hacıarmağan Mahallesi Lütfullah Sokak'ta bulunan 4 katlı bir binanın 3. katında yeralan daireden yükselen alevleri cadde üzerinden geçerken tesadüfen devriye görevi yapan polis ekipleri fark etti. İtfaiye ekiplerinin yangın mahalline gelmesinin ardından kiraladıkları dairede kalan iki üniversite öğrencisi yangına uykuda yakalandı. Yattıkları odanın balkonuna uzatılan itfaiye merdiveni yardımı ile çıkarılan öğrenciler Pınar Ç. (22) ve Pervin C. (21) yoğun dumandan etkilenince olay yerine sevk edilen ambulansla Beyşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Bu arada, kız öğrencileri yangın mahallinden çıkarmak isteyen Muammer Cebeci adlı polis memuru da kurtarma çalışmaları sırasında yoğun dumandan etkilenerek acil serviste tedavi gördü. Öte yandan, evsahibi olduğu öğrenilen ikinci katın bitişiğinde bulunan dairede yaşayan yaşlı bir kadın da fenalaşması üzerine itfaiye ekiplerinin uzattığı merdiven yardımıyla balkondan yere indirildi. Yangına kısa sürede müdahale ederek büyümesini ve bitişikteki mekanlara sıçramasını önleyen itfaiye ekipleri, kontrol altına aldıkları alevleri yaklaşık 1 saat süren bir uğraşın ardından söndürebildi.

Yetkililer, yangın sonucu maddi hasar meydana geldiğini belirtirken, yangının elektrikli battaniyenin açık bırakılması sonucu çıktığının belirlendiğini ifade ettiler.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 13:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?