4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Beyşehir'de muhtaçlara yardım

Konya'nın Beyşehir İlçe Kaymakamlığı, köylerde yaşayan toplumdan dışlanan, yardıma ve bakıma muhtaç akli dengesi yerinde olmayan vatandaşlara yardım eli uzattı. 

Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla'nın talimatıyla ilk olarak Çukurağıl ve Gündoğdu köylerinde yaşayan yardıma muhtaç bu vatandaşlar getirildikleri ilçe merkezinde, önce berberde tıraş ettirildi, ardından hamamda temizlik ihtiyacının giderilmesi için banyo yaptırıldı. Daha sonra tepeden tırnağa giydirilen akli dengesi yerinde olmayan vatandaşlara bir lokantada yemek yedirildi. Akli dengesi yerinde olmayan bu vatandaşların yaşadıkları mekanlarda yemek derdine düşmemesi için de çözüm arayışı içerisine giren Kaymakamlık, kendilerine sürekli olarak bakabilecek köylerde yaşayan maaşlı yardımcılar arıyor. 

Öte yandan, Beyşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ilçe merkezi veya bağlı yerleşim birimlerinde ikamet eden yardıma muhtaç, hiçbir sosyal güvencesi olmayan, bakıma ve yardıma muhtaç, sakat ve mağdur durumda olan kimsesizleri tesbit etme çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan bu çalışmalar kapsamında, ilgili kişilerin belirlenmesi için köy ve mahalle muhtarlarına, belediye başkanlıklarına bir yazı gönderildi. Tespit çalışmaları ile birlikte bu durumda olan kişilere vakıf tarafından kendilerini rencide etmeden, tüm ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik faaliyetler yürütülecek.
iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 11:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?