6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehir'de olta ile sazan avı

BEYŞEHİR GÖLÜ'NDE OLTA İLE SAZAN AVI

Beyşehir Gölü kıyıları ilkbahar mevsimi ile birlikte olta meraklılarının akınına uğradı.

Beyşehir Gölü'nde profesyonel anlamda balıkçılığın üreme mevsimi olması nedeniyle 15 Mart'tan itibaren 3 ay süreyle yasaklanmasının ardından olta avcılarına gün doğdu.

Olta meraklılarına 13 kilometrelik sahil bandında amatör olarak avlanmaya izin verilmesinin ardından kıyılar adeta şenlendi.

Hafta sonları avlanmada kıyılarda yer bulmak için sabahın erken saatlerinden itibaren mesaiye başlamak gerekiyor. Beyşehir'in yanı sıra, çevre il ve ilçelerden de göl kıyılarına akın eden olta tutkunları, birkaç balık tutabilmek için sessiz bir bekleyiş içerisine giriyor. Bazı olta meraklıları boy çizmesi giyerek su içerisinde kurduğu oltalarla avlanmaya çalışırken, birçok amatör avcı ise kıyılarda sandalyeler üzerinde oturarak oltasına balık takılmasını bekliyor. Beyşehir Gölü kıyısında olta ile avlananlar bu yıl suların yükselmesi nedeniyle geçen yıllardaki gibi balık avlanamadığından yakınırken, “Sığ sular balık avı için daha idealdi. Bu yıl küçükler dışında balık avlamak çok zor” diye konuşurken, genelde topraktan çıkardıkları solucanlarla avlanmaya çalıştıklarını söylüyor.

OLTA TUTKUNLARI GENELDE BALIK ÇIKMADIĞINDAN DERTLİ

Bu arada, avcıların genel bölümü balık tutamamaktan dert yanarken nadir olarak olta ile 3 kiloluk bir sazan balığı yakaladığı için sevinen meraklılar da bulunuyor. Beyşehir Gölü'nün Üstünler sahilinde olta ile avlanan Mustafa Şimşek ile Mustafa Aslan adlı iki olta tutkunu, olta ile yakaladıkları yaklaşık 3 kilo ağırlığındaki sazan balığını gösterirken, “Bugünkü balığımızı kıyıya gelip oltamızı suya attığımız ilk dakikalarda yakaladık. Bunun sevincini yaşıyoruz” dedi. Olta tutkunu iki arkadaş, olta ile bu büyüklükte bir sazan avının oldukça zor olduğunu belirtirken, şunları kaydetti: “Beyşehir Gölü kıyılarında sazlıklar olduğu için oltaya takılan bu büyüklükteki balıkları kaçırma riski de bulunuyor. Misinayi çekip çıkarmak istediğinizde sazlığa takılıp kaçma ihtimali olduğundan, kıyıya doğru biraz çekip su içerisine giriyoruz ve elimizdeki kafes ağın içerisine alarak karaya çıkarıyoruz.”

BEYŞEHİR GÖLÜ'NDE OLTA İLE SAZAN AVI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 13:38:04
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 13:46:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?