4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Beyşehir'de patates hasadı sürüyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde cipslik patates üretimi yaygınlaşırken, yörede ekimin ardından tarlalarda patates hasadı devam ediyor.

Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde hayata geçirilmesi beklenen cips fabrikasının bir an önce yapılarak faaliyete geçmesini beklediklerini dile getiren Beyşehirli çiftçiler, bu nedenle bu yıl patates üretimine yöneldiklerini ifade ettiler. Bölgenin patates üretimi için oldukça iyi bir arazi ve iklim imkanına sahip olduğunu belirten Karahisar köyünde oturan çiftçi Rıza İnan, çocukluğundan beri bu mesleğin içerisinde olduğunu ifade ederek, “Bu yıl patates üretiminde bölgemizde bir hareket oldu. Ben de deneme amacıyla pancarla birlikte tarlamın bir kısmına cipslik patates ektim. Bu yıl yaşadığımız kuraklığa rağmen beklentilerimizin üzerinde verim aldık. Eğer, önümüzdeki yıllarda kuraklık sorunu yaşamazsak, patates üretiminden umduğumuzun da üzerinde kazançlar bekliyoruz” dedi.

Ailesiyle birlikte traktörü ile patates hasadı yapan çiftçi İnan, üretici olarak her türlü ürünün ekimine açık olduğunu belirterek, “Bize hangi ürün daha iyi para kazandıracaksa biz bunun arayışı içerisindeyiz. İşte bu nedenle yıllardır ektiğimiz pancardan belki de vazgeçerek, tarlamızda bundan sonra patates ekimine ağırlık vereceğiz. Çiftçimizin alternatif ürünler konusunda desteklenerek, iyi bir eğitimden geçmesinin gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 12:13:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?