6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehir'de sahte para operasyonu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde polis, piyasaya sürülmek istenilen 58 adet sahte 50 YTL ele geçirdi.

İddiaya göre, ilçe merkezinde faaliyet gösteren kuyumcu M.A.A., bir çifte 4 adet bilezik sattığını, karşılığında aldığı 50'şer YTL'den oluşan bin 400 YTL tutarındaki paranın sahte olduğunu öne sürerek Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne müracaatta bulundu.

Bu arada bir banka şubesinin ATM'sine yatırmak istediği 50 YTL'lik parayı ATM'nin kabul etmemesi üzerine ilgili bankanın müdürüne başvuran ve cihazın arızalı olduğunu belirtmek isteyen İ.D., yapılan incelemede paranın sahte olduğunun söylenmesi üzerine polise müracaat etti.

Kuyumcudan sahte paralarla alışveriş yaptığı öne sürülen M.T. ve H.T. çiftine ulaşan polis, sahte paraları Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde çiftçilik yapan M.Ö.'den aldıkları bilgisine ulaştı. Aynı şekilde İ.D. de alacağına karşılık verilen sahte paraları aynı şahıstan aldığını belirtince adı geçen çiftçi M.Ö. sorguya alındı.

M.Ö. sahte olduğunu bilmediğini öne sürdüğü 50 YTL'lik paraları balya samanı sattığı Burdur'dan geldiğini söyleyen bir kişiden aldığı şeklinde ifade verdi. Polis, çiftçinin tanımadığını söylediği faili meçhul kişiyi ise tespit edebilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan Beyşehir kent merkezinde faaliyet gösteren bir kuyumcudan sahte paralarla altın alışverişi yaptığı iddia edilen karı koca M.T. ile H.T. ve M.Ö. polis tarafından gözaltına alındı. İfadelerine başvurulan şüpheliler hakkında soruşturma başlatılırken, Beyşehir Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine şüpheliler serbest bırakıldı. Piyasaya sürülmek istenen 2 bin 900 YTL tutarındaki 58 adet sahte 50 YTL'ye el konulurken, sahte paralarla satın alınan altın bilezikler mağdur kuyumcuya iade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 14:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?