6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehir'de şarbon paniği

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ beldesinde aniden telef olan 13 koyunun ölüm nedeninin şarbon hastalığı olduğunun anlaşılması yörede tedirginliğe neden oldu. Şarbon hastalığı tesbit edilmesi üzerine Yeşildağ belde merkezine hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı.

Edinilen bilgiye göre, Yeşildağ beldesinde göl kıyısındaki İskele yolu üzerinde bir besiciye ait koyunlardan 13'ü aniden telef oldu. Durumun Beyşehir Tarım İlçe Müdürlüğü'ne bildirilmesi üzerine bölgeye giden ve incelemelerde bulunan veteriner hekimler tarafından alınan numuneler tahlil için laboratuvarlara gönderildi. Gelen sonuçlarda koyunların ölüm nedeninin şarbon hastalığından kaynaklandığı ortaya çıktı.

Ağılda bulunan diğer koyunlar şarbon hastalığına karşı aşılanırken, olay yöredeki besiciler arasında endişeye yol açtı. Şarbon hastalığı tesbit edilmesi üzerine Beyşehir Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından Yeşildağ beldesinin karantina altına alındığı ve ikinci bir emre kadar hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 16:12:18
Güncelleme :27 Eylül 2008 Cumartesi 16:22:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?