4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Beyşehir'de sarılık salgını şüphesi

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Eğirler Köyü Muhtarı Ömer Çakır, 12 öğrencide sarılık görüldüğünü, bu sayının artmasından endişe duyduklarını söyledi.

Çakır, yaptığı açıklamada, taşımalı eğitim kapsamında 39 öğrencisini Beyşehir Bahçelievler Kasapoğlu İlköğretim Okuluna gönderen Eğirler köyünde, doktorların yaptıkları muayenede 12 öğrenciye “sarılık” teşhisi konulduğunu bildirdi.

Çakır, köyün tamamının sağlık taramasından geçirilmesini istediklerini, sarılık vakası sayısının artmasından endişe duyduklarını belirtti.

Muhtarlık olarak konuyu Beyşehir Kaymakamlığına bildirdiklerini ifade eden Çakır, “Biz, sorunun şebeke suyundan kaynaklandığını düşünüyoruz. Bu yüzden de köye şebeke suyunun kullanılmaması konusunda genel duyuru yaptık” dedi.

Çakır, hastalığın, daha büyük bir salgın haline gelmeden önlem alınmasını istediklerini kaydetti.

Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk ise konuyu Beyşehir Sağlık Grup Başkanı ile görüştüklerini ifade etti. Cantürk, “Her yıl bu mevsimlerde ortaya çıkan olağan bir sarılık olduğunu öğrendik. Büyütülecek bir salgın olayı yok. Yine de köyde genel bir sağlık taraması yaptıracağız. Bölgede salgınla ilgili kimse endişeye kapılmasın” diye konuştu.


a.a
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 16:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?