7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Beyşehir'de silahlı kavga: 2 yaralı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, alacak verecek meselesi yüzünden çıktığı iddia edilen silahlı kavgada 2 kişi yaralandı.

İddiaya göre, Seyit İbrahim B. (48) aralarında daha önce de husumet bulunan, Cezaevi Caddesi üzerindeki soba ürünleri satışı yapan işyeri sahibinin oğlu Y.Y. (23) ile alacak meselesi yüzünden tartışmaya başladı.

Çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Y.Y. (23), Seyit İbrahim B.'yi silahla vurarak yaraladı. Seken mermilerden biri de kavgayı ayırmak isteyen bitişikteki işyeri sahibi olan Y.Y.'nin amcaoğlu Adem Y.'nin (39) ayağına isabet etti. Silahla yaralama olayının duyulmasının ardından işyeri önüne gelen Seyit İbrahim B.'nin yakınları ortalığı birbirine kattı.

Yaralı vaziyette yerde yatan ve ambulans bekleyen şahısın yakınları olaydan sonra işyerine kaçarak arkadan kapıyı kilitleyen Y.Y.'yi linç etmek istedi. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, yaralı yakınları işyeri önünde çekim yapan gazeteciler de saldırdı.

Polis, tehditler yağdıran yaralı yakınlarını güçlükle sakinleştirip bir otomobile bindirerek olay yerinde uzaklaştırdı. Silahla yaralama olayından sonra işyerine çilingir çağırarak giren polis, dükkana kaçarak saklandığı tahmin edilen Y.Y.'nin arka kapıdan kaçarak firar ettiğini belirledi. Olay yerinde inceleme yapan polis 2 adet boş kovan ele geçirdi.

Bu arada, silahlı kavgadan sonra yaralanarak ambulansla Beyşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan Seyit İbrahim B. yapılan ilk müdahalenin ardından Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Amcasının oğlunun silahından çıkan kurşuna hedef olan ve ayağından yaralanan Adem Y. ise hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından taburcu edildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, polis Y.Y.'nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 12:05:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?