6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehir'de temizlik kampanyası

Konya'nın Beyşehir ilçesinde çöp ev haline gelen kimsesizlerin yaşadığı yapılar, başlatılan kampanya kapsamında temizleniyor.

Beyşehir Kaymakamlığı ile İlçe Belediyesi'nin işbirliği halinde yürüttüğü faaliyetler çerçevesinde, ilçe merkezi, kasaba ve köylerde yaşayan kimsesi olmayan, zihinsel ve bedensel engelli kişilerin evlerinde temizlik çalışmaları başlatıldı.

Bu kapsamda, ilk olarak Müftü Mahallesi 1012 Sokak'ta yaşayan kimsesi olmayan Adem İnce'nin evinde belediye temizlik müdürlüğü ekipleri tarafından kaba temizlik çalışması yapıldı. Temizlik görevlileri, yaklaşık 3 saat süren çalışmalar sonunda evden 3 tona yakın çöp çıkardı.

Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Metin Öz, uygulama kapsamında temizlik çalışması yapılan evden 3 traktör römorku dolusu çöpün çıkarıldığını belirterek, “Bu uygulama kapsamında temizlik yaptığımız evleri bundan böyle sürekli gözetim altında tutacağız ve her ay düzenli olarak bu faaliyetleri devam ettireceğiz. Böylece, kimsesi olmadığı için evlerinde temizlik yapılamayan zihinsel ve bedensel özürlü vatandaşlarımızın, daha temiz ve sağlıklı bir mekanda yaşamlarını sürdürmeleri için gayret göstereceğiz. Mahalle muhtarlarımızın, sorumluluk alanlarında bu durumda olan vatandaşlarımız olması halinde, belediyemize bilgi vermelerini istiyoruz” dedi.

Beyşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın oluşturduğu ekip içerisinde yer alan Müftü Mahallesi Muhtarı Ali Uçar da, bu çalışmaların kent merkezinin yanı sıra, kasaba ve köylerde de devam edeceğini belirterek, “Belediye ekipleri bu evlerde kaba temizlik yürütürken, Kaymakamlık olarak ise yapıların bulunduğu kısımlarda daha detaylı bir genel temizlik ile badana-boya işlemleri yapılacak, ayrıca yatak-yorgan gibi iç müştemilatın yenilenmesi faaliyetleri yürütülecek” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 16:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?