4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Beyşehir'de yerel dergi bürosuna saldırı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde yerel bir derginin bürosu kundaklanmak istendi. Edinilen bilgiye göre, Beyşehir kent merkezinde aylık olarak yayın yapan Anamas Dergisi'nin Antalya Caddesi Arı Pasajı'nın 1. katında bulunan bürosu, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kundaklanmak istendiği belirtildi.

Derginin imtiyaz sahibi Aydın Korkmaz, bürosuna gelip kapıyı açtığında yoğun bir dumanla karşılaştığını, büronun camının kırıldığını gördüğünü ve hemen polise ihbarda bulunduğunu anlattı.

Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemede, derginin kundaklanmak istediğinin ortaya çıktığını ileri süren Korkmaz, camın bir tuğla vasıtasıyla kırılarak büronun ateşe verildiği, ancak içeride yeterli hava olmadığı için yangının büyümediğinin anlaşıldığını bildirdi.

Korkmaz, bürosunun kim ya da kimler tarafından kundaklanmak istendiğini bilmediğini, ancak dergide yazılan yazılardan dolayı ateşe verilmek istenmiş olabileceğini düşündüklerini kaydetti.

Havasızlıktan yangının büyümemesinin kendileri ve 3 katlı pasaj açısından büyük şans olduğunu vurgulayan Korkmaz, “Bulunduğumuz 3 katlı bina büyük bir tehlike atlattı. Eğer yangın büyümüş olsaydı bina komple yanabilirdi” dedi.
Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

AA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2007 Cumartesi 14:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?