6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehir'e atış poligonu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde atış ve okçuluk poligonu kurulacak.

Beyşehir Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Mustafa Güler, avcılığın önemli merkezlerinden birisi olan Beyşehir'in 2010 yılında atış ve okçuluk poligonuna kavuşması için düğmeye bastıklarını söyledi.

Beyşehir'de atış ve okçuluk poligonunun kurulması için başlattıkları girişimin sonuç verdiğini ve halen bu çalışmaların sürdüğünü belirten Güler, Beyşehir-Şamlar köyü arasında bulunan geniş bir alanın atış ve okçuluk poligonu yapılması için değerlendirileceğini belirterek, "Beyşehir avcılık sporunda önemli bir merkez. Huğlu ve Üzümlü gibi beldelerimizde av tüfeği üretimi yapılıyor. Dolayısıyla av sporuna karşı bölgemizde büyük bir merak var. Kulüp olarak da çok sayıda üyemiz var. Atış ve okçuluk poligonunun yapılmasından sonra bu spora ilginin daha da artacağını düşünüyoruz. Poligonun kurulmasının ardından uluslararası çapta atış ve trap, okçuluk yarışmaları düzenlemeyi planlıyoruz. Beyşehir'i atış, trap ve okçuluk müsabakalarının adresi haline getirmek istiyoruz” dedi.

Son yıllarda okçuluğa karşı da yörede büyük bir ilgi başladığını bu yüzden poligonu okçuluk yarışmalarının da yapılabileceği bir merkez haline dönüştürmeyi hedeflediklerini dile getiren Güler, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz de Beyşehir'in bu talebine sıcak bakıyor. İl Özel İdaresi'nden finans desteği ile bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Poligonda fırlatma makineleri, kumanda merkezi ve kuleler olacak. Aynı anda 6 sporcu atış yapabilecek kapasitede kurulacak. 2010 yılında yeni avlanma sezonuna yetiştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 16:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?