4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Beyşehir'e sürat botu

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından satın alınan motorlu bir sürat teknesi, Kaymakamlık tarafından Beyşehir Gölü'nde kontrol ve koruma faaliyeti yürüten Jandarma Bot Komutanlığı emrine tahsis edildi. 

Su yüzeyinde kolayca hareket ederek sazlıklar arasında ilerleyebilme özelliğine sahip olduğu belirtilen sürat teknesinin, Beyşehir Gölü'ndeki kaçak avcılığın önüne geçeceğini belirten Kaymakam Cengiz Cantürk, "Jandarmamız artık özellikle yasak dönemde daha rahat görev yapacak" dedi. Römorku bulunan ve 6 kişi kapasiteli motorlu sürat teknesinin Beyşehir Gölü içerisinde görev yaparken hareket kabiliyeti nedeniyle güvenlik güçlerinin işini kolaylaştıracağını vurgulayan Kaymakam Cantürk, "Yasak dönemde kontrol ve denetim görevini sürdüren jandarmamız özellikle kaçak avlananların sazlıkların arasına girmesi nedeniyle görevini yapmakta güçlük çekiyordu. 

Mevcut büyük teknenin sazlıklar arasına girme kabiliyetinin olmaması, Zodyak botun ise çeşitli riskleri bulunması nedeniyle böyle küçük bir sürat teknesine ihtiyaç duyuldu. Bunun üzerine, Köylere Hizmet Götürme Birliği kanalıyla yaklaşık 9 bin YTL bir maliyetle yeni bir sürat teknesi aldık ve bunu Bot Komutanlığımız'ın emrine tahsis ettik. Jandarmaya teslim edilen sürat teknesi, yakında Beyşehir Gölü'ne indirilecek" şeklinde konuştu. 

Kaymakam Cantürk, Bot Komutanlığı'na tahsis edilen bu sürat teknesiyle birlikte güvenlik güçlerinin araç filosunun güçlendiğini de ifade ederek, "Zodyak botu da dahil edersek Bot Komutanlığı emrindeki araç sayısı 3'e yükseldi. Ayrıca, Tarım İlçe Müdürlüğümüz bünyesinde de 3 adet göl koruma teknemiz mevcut. Beyşehir Gölü'nde görev yapan tekne sayımızın artmasıyla birlikte özellikle yasak dönemde yapılan kaçak avcılığı en asgari seviyeye indireceğimizi düşünüyorum. Böylece gölden geçimini sağlayan köylülerimizle balıkçılarımızın su ürünleri imkanından gelecekte daha fazla istifade etmesine de imkan sağlamış olacağız" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2006 Cumartesi 10:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?