7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Beyşehir'in gururu oldular

Konya'nın Beyşehir ilçesi'nde, İzmir'de yapılan 7. Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nda mücadele ettikleri kilolarda Türkiye'ye dünya üçüncülüğü ve dünya altıncılığı derecesi kazandıran milli sporcular coşkuyla karşılandı.

Dünya şampiyonasında büyük bir başarı kazanarak Beyşehir'e dönen milli tekvandocular için Anıt Meydanı'nda tören düzenlendi. Tören alanına çalan davul zurna eşliğinde düzenlenen araç konvoylarıyla getirilen milli sporcular burada yoğun alkışlar arasında boyunlarına asılan çiçeklerle karşılandı.

Şampiyonada dünya üçüncüsü olan Beyşehirli milli sporcu Celal Keleş, dünya üçüncüsü olmanın güzel bir duygu olduğunu, bu duyguyu tattığı için oldukça sevinçli olduğunu dile getirdi. Hedefinin dünya şampiyonu olmak olduğunu belirten Keleş, ancak geçirdiği talihsiz bir sakatlık nedeniyle sağ işaret parmağının kırıldığını ve yarı finalde Koreli rakibine 5-3 yenilerek final şansını kaçırdığını ifade etti.

Keleş, "Nasip değilmiş, ama inşallah bundan sonraki şampiyonalarda hedefim kaçırdığım altın madalyayı kazanmak olacak" diye konuştu. Keleş, geriden gelen tekvandocu kardeşlerine ise başarılı olmaları için düzenli ve sürekli çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Bu arada, bazı vatandaşlar da Türkiye'ye kazandırdıkları başarıdan ötürü Beyşehirli sporculara plaket takdim etti.

.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2008 Pazar 14:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?