6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehir'in şanslı kedileri!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde hayvansever ailenin sokak kedileri için özel olarak tahsis ettiği tek katlı ev görenleri şaşırtıyor.

Beyşehir'de Evsat Mahallesi, Hükümet Caddesi üzerinde çok katlı yüksek apartmanların arasında kalan tek katlı müstakil bir evde sadece sokak kedileri yaşıyor.

Aliye Köse, Semra ve Meral Başöz adlı hayvansever üç kız kardeşin sahiplendiği sokak kedileri, tavuk pirzola, pastörize süt, yumurta, ciğer, pilav, makarna gibi özel menülerle besleniyor. Kediler, kendileri için özel yaptırılan bir boru içerisinden geçilen delik sayesinde de evin bahçesine kolay çıkıp, tekrar eve girebiliyor.

Hayvansever bir ailenin çocukları olarak küçük yaşlarda hayvan sevgisinin kendilerine aşılandığını belirten Semra Başöz, 2,5 ay önce kaybettikleri annelerinin "Kedilerim size emanet, onlara sahip çıkın" şeklindeki vasiyetinin ardından, evlatları gibi gördükleri sokak kedilerine daha çok sahiplenmeye başladıklarını anlattı. Başöz, çevre sakinlerinin "kedili ev" diye nitelendirdikleri evde 50'ye yakın hayvanın bulunduğunu belirtti.

Aylık 400 ila 500 TL arasında değişen oranda gıda masrafı yapılan
kedilerin sağlık sorunlarının da özel bir veteriner tarafından giderildiğine değinen Başöz, annelerinden kalan tek katlı evi kedilere tahsis ettiklerini kaydetti.

Ailesinin kedi sevgisi nedeniyle yaklaşık 40 yılı aşkın bir süredir sokak kedileri ile büyüdüğünü vurgulayan üç kız kardeşten diğeri olan Aliye Köse ise, zaman zaman besledikleri kedi sayısının daha da fazlalaştığını söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 13:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?