6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehirli güreşçiye fair play ödülü

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından fair play ödülüne layık görülen Beyşehirli güreşçi Ramazan Er, "Böyle bir ödül beklemiyordum. Doğrusu benim için sürpriz oldu. Ama aynı olay tekrar yaşansa, yine aynı şeyi yapardım" dedi.

Türkiye Fair Play 2008 ödüllerini kazanan isimler arasında yer alan Beyşehir Ticaret Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi Ramazan Er, geçtiğimiz yıl Konya'da yapılan liseler arası güreş şampiyonasındaki müsabakada rakibi sakatlanıp mağlup olmasına rağmen, daha sonra yarı finale kalıp üçüncülük kürsüsüne çıkmış, ancak kazandığı üçüncülük madalyasını sakatlanıp elenen rakibi Murat Milegil'e takarak salonlarda ender görülen örnek bir davranış sergilemişti.

Bu davranışından dolayı TMOK tarafından davranış dalında kutlama mektubuyla ödüllendirilen Ramazan Er, 28 Mayıs Perşembe akşamı İstanbul Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde saat 18.30'da düzenlenecek törenle ödülüne kavuşacak.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ramazan Er, en büyük hayalinin Türkiye şampiyonu olmak olduğunu söyledi. Ödül almasına neden olan o turnuvayı daha dün gibi hatırladığını ve müsabakada rakibinin sakatlanmasının kendisine korku verdiğini dile getiren Er, "Düşündüm ve kendimi rakibimin yerine koydum. Ardından kazandığım madalyamı kendisine vermenin uygun olacağını düşündüm. Sonra iyi ki de vermişim, dedim. Bu davranışımdan dolayı bana fair play ödülü verileceğini beklemiyordum. Doğrusu benim için sürpriz oldu. Ama bu ödül benim daha da azimlendirdi. Bundan sonraki spor yaşantımda Türkiye güreş şampiyonu olabilmek için gayret göstereceğim" dedi.

Öğrenim gördüğü okulda başarılı bir öğrenci olan ve 4 kardeşten en küçüğü olan Er, daha önce de güreş yaşamında madalyalar kazandığını belirterek, "Bugün de böyle bir olayı yaşasam, yine aynı şeyleri yapardım. Yeni yetişen sporcu nesle de iyi bir örnek teşkil ettiğimi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Ramazan Er'in güreş antrenörü Adil Yollar ise, "Beyşehirli güreşçimiz Konya'da fair play ödülüne layık görülen ikinci sporcu oldu. Beyşehir'de ise bir ilk oluyor. Gerçekten de bu gurur verici, duygulandıran bir durum. Ramazan gibi yetenekli, aynı zamanda iyi ahlaklı sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz. Ramazan dünya şampiyonu olsa belki bu kadar sevinmezdim. Fair play ödülüne layık görülmesi bizleri gerçekten çok sevindirmiştir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 19:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?