6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehirli işadamları fuarı gezdi

BEYŞEHİRLİ İŞADAMLARI DOĞALTAŞ VE TEKNOLOJİ FUARINI GEZDİ

Konya’nın Beyşehir ilçesinde mermer sektöründe faaliyet gösteren işadamları İzmir’de açılan Doğaltaş ve Teknoloji Fuarını gezdi.

Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül ve yönetim kurulu üyeleri İzmir’de bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslar arası Doğaltaş ve Teknoloji Fuarı’nı ile Ege Maden İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Erdinç’i ziyaret etti.

Ziyaretten konuşan Ege Maden İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Erdinç, bundan birkaç ay önce Beyşehir’e gelerek bölgede bulunan mermer fabrikalarını ziyaret ettiğini anımsatarak, “Beyşehir mermer ve doğal sektöründe büyük ilerleme kat ediyor. Buradaki işletmeler teknoloji ve kalite yönünden mükemmeller. Beyşehir’de doğaltaş ve mermer sektörünün gelecekte daha fazla gelişeceğine inanıyorum. Bunda tabii ki, bu sektöre maddi ve manevi destek veren yerel yöneticiler ile odalarımızın da büyük rolü var. Kendilerine bu anlamda çok teşekkür ediyorum” dedi.

Osman Erdinç, Türkiye’nin mermerde oldukça zengin bir ülke olduğuna dikkati çekerek, Türkiye dünyanın doğal taş cenneti olduğunu ancak, yüksek girdi maliyetleri nedeniyle sektörün rekabet gücünün oldukça sınırlı olduğunu söyledi. Akaryakıt, elektrik ve sosyal sigorta vergilerinden dolayı artan girdi maliyetlerinin sektörde faaliyet gösteren işletmeleri sıkıntıya soktuğunu dile getiren Erdinç, “Biz ocaklardan aldığımız blokları, fabrikalarımızda işlediğimiz takdirde karlı olamıyoruz. Çünkü maliyetler bize rakip olan, doğal taş yapan ülkelerle mukayese ettiğimizde 5-10 kat fazla. Muhakkak ki, devletle bu konuda el birliği içerisinde olup, bu konuya önem vermemiz gerekiyor. Çünkü Türkiye’nin en büyük meselelerinden birisi olan işsizlik sorununu çözebilme konusundaki reçete ve ilaç, mermer ve doğal taş sanayidir” diye konuştu.

Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül ziyaret sonunda Osman Erdinç’e Beyşehir’i simgeleyen bir tabak hediye etti.

BEYŞEHİRLİ İŞADAMLARI DOĞALTAŞ VE TEKNOLOJİ FUARINI GEZDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 12:45:05
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 00:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?