6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyşehirli taksiciden büyük kolaylık

Konya'nın Beyşehir ilçesinde ticari taksi sürücüsü, müşterilerinden taşıma ücretini araçta bulundurduğu kredi kartı pos cihazıyla tahsil etmeye başladı.

Taksicilik yapan Hasan Karademir, müşterilerden gelen talep üzerine ilçe merkezinde kredi kartı ile ücret tahsil etme dönemini başlattığını söyledi.

Bölgede bu uygulamayı başlatan ilk taksici olduğunu söyleyen Karademir, "Şimdi vatandaşımızın hepsinde kredi kartı var, nakit para bulmak artık zor. Öğrenci ve memur müşterilerim çok. Nakit sıkıntısı olunca benim de aklıma bu fikir geldi. Beyşehir'de yolcu taşıma ücretini kredi kartı ile tahsil etmeye başlayan ilk taksici oldum" dedi.

Kredi kartı ile ücret talep etmeye başlaması ile birlikte veresiye döneminin de tarihe karışacağını dile getiren Karademir, "Ben de dahil herkeste en azından iki tane kredi kartı var. Müşterinin birçoğu nakit para yanında bulundurmuyor. O yüzden çoğu zaman veresiye olarak müşteri taşımak zorunda kalıyorum. Ücreti kredi kartı ile ödemek istediğini belirten yolcular pos makinesi bulundurmadığım için çoğu zaman 'O zaman üzerimde nakit para yok, sonra ödeyeyim' diyor ve bu şekilde veresiyenin önüne geçemiyordum. Kredi kartı uygulaması olmadığı için hem ben, hem de müşterilerimiz zor durumda kalıyordu. Şimdi ise yeni uygulama ile veresiye dönemi artık tarihe karışacak. Bundan hem müşterilerimiz hem de biz memnun olacağız" diye konuştu.

Klimalı olan son model taksisinde müşterilere televizyonlu olarak da hizmet vermeye başlayacağını anlatan taksici Hasan Karademir, yeni uygulamaları aracının camına astığı bir yazı ile müşterilerine duyurdu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 16:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?