30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Beyşehirlilere kar sürprizi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle vatandaşlar güne beyaz görüntüyle uyandı.

Meteorolojinin kar uyarısı yaptığı ilçeler arasında yer alan Beyşehir'de gece boyunca devam eden kar, ke nt merkezinde zeminde yer yer beyaz görüntülerin oluşmasına neden oldu. Motorlu araçların üzeri karla kaplanırken, yollarda ulaşımda bazı noktalar dışında herhangi bir sıkıntı yaşanmadı.

Beyşehir Eşrefoğlu Köprüsü üzerinde biriken kar ve oluşan buzlanma nedeniyle araçların seyir halinde iken kayarak kazaya davetiye çıkarabileceğinin bildirilmesi üzerine Karayolları ekipleri bu kesimde kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı. Köprü üzerinde trafik ekipleri de önlem aldı. Belediye ekipleri ise şehir içerisinde özellikle rampa kesimlerde buzlanmaya karşı çalışma başlattı. Kar yağışı dolayısıyla ilçe genelinde eğitimde herhangi bir aksama yaşanmadığı, yolların açık olduğu, sürücülerin dikkatli ve yavaş seyretmeleri istendi.

Kar yağışı, uzun zamandır beyaz görüntüye hasret Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda da güzel görüntüler oluşturdu. Yağıştan ve soğuktan etkilenen su kuşları göl üzerinde yiyecek arayışı içerisine girdi. Beyşehirli balıkçıların büyük bölümü ise soğuk hava ve yağış nedeniyle avlanmaya çıkmıyor. Göl üzerinde dünden ağlarını seren az sayıda balıkçının bunları toplamak için kıyıdan açıldığı öğrenildi. Beyşehirli balıkçılar av için mola verirken, üzeri karla kaplanan motorlu tekneler limanlarında bekliyor. Beyşehir'de kar yağışı ve soğuk havanın bugün kurulmakta olan Salı pazarını da olumsuz etkilediği gözlendi. Az sayıda satıcı pazar yerinde tezgah açarken, satıcılar kar yağışının bereket olduğunu, işlerinin fazla olumsuz etkilenmediğini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2011 Salı 16:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?