6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyza'nın ailesi katil komşuya tepkili

Konya'da 33 gün önce kaybolan ve daha sonra Konya İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektiflerinin yoğun araştırması sonucu ortaya çıkartılan korkunç gerçek aile bireylerini umutlu bekleyişini yıktı. Aile katil komşunun cezaevinden hiç bir zaman çıkmamasını istiyor.

Konya Cinayet Bürosu dedektiflerinin 33 gün süren araştırmasının ardından Asuman ve Seyit Çökekoğlu çiftinin 4 yaşındaki kızları Beyza'nın komşusu tarafından kaçırıldıktan sonra boğularak öldürülüp, sobada yakıldığı ortaya çıkmıştı. Olayın aydınlatılmasının ardından Çökekoğlu ailesinin de umutlu bekleyişleri yok oldu.

Acılarının arttığını belirten baba Seyit Çökekoğlu, 4 yaşındaki kızını umutla beklerken komşusu tarafından öldürüldüğünü öğrendiğini söyledi. Baba Çökekoğlu, "Konya emniyeti günlerce gece gündüz çalıştı pazartesi günü gece 01.00'da yan komşumuza baskın yaptı. Baskın yapınca komşumuzun çocuğumuzu kaçırarak öldürdüğünü öğrendik. Her zaman şüpheleniyorduk ama bilemedik. Benim tek istediğim adaletin yerini bulması ve bu kadının ömür boyu cezaevinden çıkmamasıdır. Rapor gibi şeylerin altına sığınmasın, kızımı
öldürdü cezasını çeksin" dedi.

Zor dayanabilen anne Asuman Çökekoğlu da, "Nasıl kıydı benim Beyza'ma" derken, anneanne Hafize Yenice, "Beyza'mız kaybolduktan sonra biran yanımızdan ayrılmadı. Geldi gitti, her şeyle ilgilendi. Hatta kızıma dönerek, 'Benim çocuğum öldü, seninki geri gelecek' diye sakinleştirmeye çalıştı. Kendi öldürmüş, onu cezaevinden çıkarmasınlar" şeklinde konuştu.

Büyük bir üzüntünün hakim olduğu Çökekoğlu ailesinin evine sürekli taziye ziyaretlerine gelenler olurken, ailenin şuanda dua edecekleri bir cenazeleri bile olmaması daha büyük bir acı veriyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 12:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?