6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Beyza'nın katili hakim karşısında


Konya'da ortadan kaybolan 4 yaşındaki astım hastası Beyza Çökekoğlu'nu öldürerek cesedini sobada yakmaktan tutuklanan komşu kadın, bugün hakim karşısına çıkıyor.

Konya'da 30 Nisan 2009 tarihinde Beyza Çökekoğlu (4), sabah marketten ekmek ve yumurta aldıktan sonra kaybolmuştu.

Konya Cinayet Bürosu dedektifleri, yaklaşık 33 gün süren araştırma sonucunda cinayet zanlısı olarak "Beyza'yı evinin önüne kadar bıraktım" diyen ve 33 günlük süre içerisinde aramalara katılan komşu Kezban U.'yu (21) gözaltına almıştı. Kezban U., yaklaşık 8 saat süren sorguda suçunu itiraf etmişti. İki çocuk annesi kadının 25 Aralık 2008 tarihinde ölen kızı nedeniyle Beyza'yı kıskanıp kaçırdıktan sonra kızının oyuncaklarıyla oynamadığı için öldürdüğü ortaya çıkmıştı.

98 GÜN SONRA HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR

Gözaltına alınan Kezban U., tutuklanıp cezaevine gönderilmesinden 98 gün sonra bugün hakim karşısına çıkıyor. Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın ilk duruşmaya çıkacak olan cinayet zanlısı Kezban U. hakkında cumhuriyet savcısı, Türk Ceza Kanunu'nun 82/1 maddesinin E ve H bendine göre "Çocuğu ya da beden ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiyi öldürme ile delilleri ortadan kaldırma" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istiyor.

Beyza'nın annesi Asuman ve babası Seyit Çökekoğlu, duruşmaya avukatlarıyla birlikte katılacaklarını ve kızlarını öldüren komşularından hesap soracaklarını belirterek, "Bir daha cezaevinden çıkmaması için elimizden geleni yapacağız. Hiçbir anne veya insan bunu yapamazdı ama o yaptı, kesinlikte insan olamaz" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 10:08:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?