7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Biçerdöverler sıkı takipte

Konya'nın Beyşehir Tarım İlçe Müdürü Nurettin Karşıyaka, Beyşehir'de hububat hasadı döneminin başlaması ile birlikte biçerdöverlerin sıkı takip ve kontrol altına alındığını bildirdi.

Karşıyaka, Beyşehir Gölü Havzası'nda Temmuz ayının ilk haftasında başlayan buğday hasadı döneminin Ağustos ayının ortalarına kadar devam edeceğini belirterek, “Hasat döneminde faaliyet gösterecek biçerdöverlerin ekin biçerken tane kaybına yol açmaması için takip ve kontrollerimizi sıklaştırdık. Ekiplerimiz hasat döneminde bölgemizde biçerdöverlerin üründe ekonomik zayiatın olmaması için sıkı bir takip gerçekleştiriyor" dedi.

Biçerdöver operatörlerine hasat kurallarına uymaması halinde 1 ve 2 saat ve 1 günlük faaliyetten men cezaları verebildiklerini belirten Karşıyaka, geçtiğimiz yıllarda bu tür cezai işlemleri uyguladıklarını hatırlatarak, “Sözkonusu kurallara dikkat etmeyen biçerdöver operatörlerine bu yıl da belirtilen cezai işlemlerin uygulanması konusunda müsamaha gösterilmeyecektir” uyarısında bulundu. Karşıyaka, hububat hasadında tane kaybının yüzde 2'yi geçmemesi gerektiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 15:36:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?