6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bihter takıları moda oldu

TAKI SEKTÖRÜ DİZİLERİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Özel kanallarda yayınlanan dizilerde oynayan oyuncuların dizilerde kullandıkları takı ve aksesuarlar, takı satıcılarının yüzünü güldürüyor.

Özellikle reyting rekoru kıran dizilerde başrol oynayan oyuncuların kullandığı yüzük, kolye, küpe ve diğer aksesuarlar, takı satıcıları tarafından vatandaşın beğenisine sunuluyor. Konya'da takı satan Ahmet Olgun, özellikle gençlerin izledikleri dizideki oyuncuların kullandığı aksesuarlara ilgi gösterdiğini belirterek şöyle konuştu: "Bu moda, Kenan İmirzalıoğlu'nun başrol oynadığı 'Deli Yürek' dizisiyle başladı. Dizide Kenan İmirzalıoğlu'nun kullandığı yüzük vatandaşlar tarafından yoğun istek görünce biz de o yüzüğün aynısını satışa sunduk. Dizinin hayranı gençler o dönem bu yüzüğe oldukça yoğun ilgi gösterdi ve yüzükler iyi iş yapmıştı. Daha sora bu furya 'Asmalı Konak' dizisiyle devam etti. O dizide Seymen Ağa rolünü oynayan Özcan Deniz'in taktığı yüzük ve diğer oyuncuların kullandığı aksesuarlar gerek erkekler gerek bayanlar tarafından oldukça ilgi görmüştü."

Tutulan her yeni diziyle yeni bir modeli satışa sunduklarını da dile getiren Olgun, sözlerine şöyle devam etti: "Halkımız, televizyonda yayınlanan dizileri oldukça yakından takip ediyor. Adeta o diziyle yaşıyor diyebiliriz. Dizideki kahramanına benzemek ya da modaya uymak adına bu tür takılara ilgi gösteriyor. Bugünlerde moda olan takılar ise Polat Alemdar'ın kullandığı yüzük ile Aşk-ı Memnu dizisindeki Bihter karakterinin kullandığı yüzük modeli. Müşteriler, özellikle gelip bu modellerden istiyor. Sadece takı olarak da değil, dizidekilerin kullandığı cep telefonları, bindiği otomobiller ve giydiği elbiseler de halkımız tarafından ilgi görüyor."

TAKI SEKTÖRÜ DİZİ SEKTÖRÜNÜ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Sektör olarak sıkıntılı günler geçirdiklerini ifade eden Olgun, sözlerini şöyle tamamladı: "İşlerimiz çok da iyi denmez. Halkımız, geçim sıkıntısı nedeniyle başka önceliklere ağırlık veriyor. Ancak bu diziler biraz sektörü hareketlendiriyor. Takı tasarımcıları da bu dizilerdeki karakterleri yakından takip ederek, kullandıkları aksesuarları diziyi sevenlerin beğenisine sunuyor. Bir nevi dizi aksesuarı sektörü oluştu denebilir."

TAKI SEKTÖRÜ DİZİLERİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2010 Pazar 11:03:03
Güncelleme :3 Ocak 2010 Pazar 23:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?