6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bilim Merkezi'nin ihale tarihi belirlendi

KONYA BİLİM MERKEZİ'NDE İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

Konya Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle Konya'da yapılacak olar Bilim Merkezi'nin ihalesi Kamu İhale Kurumu tarafından Kamu İhale Bülteni'nin bugünkü sayısında yayınlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Bilim Merkezi'nin araştırmacı, yenilikçi ve özgüven sahibi bireylerin yetiştiği bilgi toplumunun oluşmasına katkıda bulunacağını belirterek, "Konya'nın gelecekteki vizyonunu da ilgilendiren Bilim Merkezi'nin Konya'ya kazandırılmasında kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri arasındaki işbirliği etkin rol oynadı. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin proje yürütücülüğünde projeye destek veren Selçuk Üniversitesi, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Konya İl Özel İdaresi, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katkıları artarak devam ediyor. Konya Bilim Merkezi, ilköğretim-ortaöğretim seviyesindeki öğrenciler, 3 yaş üstü okul öncesi çocuklar, üniversite öğrencileri ve öğretmenler öncelikli olmak üzere her yaştan farklı birikime sahip kişilere hitap edecektir. Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde 99 bin 347 metrekarelik bir arazi üzerinde ana bina, gözlemevi ve planetaryum olmak üzere toplam 26 bin 248 metrekarelik kapalı, betonarme ve çelik karkas inşaat yapılacaktır" dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Konya Bilim Merkezi Yapım İhalesi'nin 10 Ağustos 2010 tarihinde Konya Büyükşehir Belediyesi İhale Salonu'nda saat 10.00'da yapılacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 14:04:01
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 14:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?