6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bilim Merkezi'nin proje ihalesi yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin TÜBİTAK ile işbirliği içinde gerçekleştireceği Türkiye'nin ilk Bilim Merkezi'nin proje ihalesi yapıldı.

50 milyon TL'ye mal olacak Türkiye'nin ilk Bilim Merkezi'nin en az 150 kişiye istihdam sağlayacağını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bilim Merkezi'ni orta vadede en az 2 milyon kişinin ziyaret edeceğini söyledi.


Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından TÜBİTAK'ın desteği ile Türkiye'de ilk kez Konya'da yapılacak Bilim Merkezi'nin proje ihalesi 20 Mart 2009 tarihinde Büyükşehir Belediyesi'nde yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TÜBİTAK'ın Bilim Merkezi kurulması çağrısının ardından proje sunan büyükşehirler arasından Konya Büyükşehir Belediyesi'nin projesinin seçildiğini hatırlatarak, Bilim Merkezi'nin Türkiye'ye örnek teşkil edeceğini söyledi. Konya İl Özel İdaresi, Konya Sanayi Odası, Konya Organize Sanayi Bölgesi, Selçuk Üniversitesi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün destekleri ile projeyi Konya'ya kazandırdıklarını kaydeden Başkan Akyürek, bu işbirliği örneğinin şehir adına büyük bir kazanç olduğunu vurguladı.

50 milyon TL'ye mal olacak Türkiye'nin ilk Bilim Merkezi'nin en az 150 kişiye istihdam sağlayacağını kaydeden Başkan Tahir Akyürek, "Projenin 20 milyon TL'sini TÜBİTAK karşılayacak, binayı ve Bilim Parkı'nı biz yapacağız. Bilim Merkezi'ni orta vadede en az 2 milyon kişi ziyaret edecek. Burada her yaştan ziyaretçi etkileşimli sergiler, eğitim programları ve etkinlikler aracılığıyla eğlenceli bir ortamda bilim ve teknolojiyle buluşacak" dedi.

İstanbul, Ankara ve Konya'dan 14 firmanın katıldığı proje ihalesi sonucunda temin edilecek proje ve ihale dokümanları çerçevesinde yapım işleri ihalesi gerçekleştirilecek.

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 100 bin metrekarelik bir arazi üzerinde inşa edilecek Bilim Merkezi yaklaşık 16 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.

Merkez, açık-kapalı sergi alanları ve çevre tasarımı ile Türkiye'de bu kapsamda yapılacak ilk örnek olması açısından büyük önem arz ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 15:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?